Италианската Beltrame Group инвестира 300 млн. евро в нов завод в Румъния


Италианската Beltrame Group инвестира 300 млн. евро в нов завод в Румъния
Снимка: iStock

9216

Италианският производител на арматурно желязо и специални стомани AFV Beltrame Group ще изгради завод за арматура в Румъния, като за целта смята да инвестира около 300 милиона евро. Фабриката ще бъде оборудвана с нова стоманено-валцова мелница, ще бъде изграден и соларен парк с капацитет 100 мегавата, съобщават от компанията, цитирани от SeeNews.

Новото предприятие ще отвори директно около 250 нови работни места и още около 1000 индиректно. Beltrame избира между няколко локации в страната за новия си завод, който ще има годишен производствен капацитет от приблизително 600 000 тона арматура.

"Проектът ще отбележи безпрецедентен напредък в стоманодобивната индустрия благодарение на своя дизайн и иновативни технологии, които ще ни позволят да минимизираме замърсяващите емисии, генерирани в производството.

Това е проект, в който инвестирахме много труд, време и отдаденост и чрез тази инвестиция групата показва ангажимента си за постигане на екологични цели и използване на местните ресурси", казва ръководителят на AFV Beltrame за Франция и Румъния Карло Белтраме.

Това няма да е първата инвестиция на италианската компания в Румъния. Тя вече присъства в страната чрез Donalam, която беше създадена през 2006 г. след като Beltrame придоби фабриката за горещо валцувани стомани Siderca в Кълъраш. Компанията има над 120-годишна история – създадена е през 1896 г. и произвежда стоманени изделия за строителство, корабостроене и изкопни работи.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички