КЗК ще решава да има ли "да" за сделката за мрежата на "Булсатком"


КЗК ще решава да има ли "да" за сделката за мрежата на "Булсатком"
Снимка: Yettel Bulgaria

3865

Yettel България внесе в Комисията за защита на конкуренцията искане за забрана на трансакцията по продажба на мрежата на "Булсатком" и обединяване на производствата по сделката по придобиване на телевизионния и интернет оператор, обявиха в прессъобщение от телекомуникационния оператор.

От дружеството посочват, че е направено в нужния 7-дневен срок за изразяване на становище, даден от КЗК на заинтересованите страни в процедурата по нотификация от „Словения Броудбенд“, с едноличен собственик на капитала „Юнайтед груп“ за придобиване на най-ключовите активи на Булсатком – електронната му съобщителна мрежа (продажба на 167 обекта за разполагане на мобилни базови станции или друго телекомуникационно оборудване, както и елементи за фиксирани електронни комуникационни мрежи - т.е. мобилни кули и фиксирана оптична мрежа).

Искането на Yettel България е процедурата по нотификацията да бъде обединена със започналата от КЗК проверка за установяване на евентуално нарушение на Закона за защита на конкуренцията относно сделката, водеща до промяна в контрола върху "Булсатком".

КАК РЕАГИРА UNITED GROUP - ТУК!

Становището изразява опасенията на компанията, че серията придобивания на икономически и инфраструктурно силни дружества от основен играч на телекомуникационния пазар ще доведе до създаването на господстващо предприятие с над 60% на пазара на разпространение на телевизия и с близо 40% на пазара на достъп до интернет. Това би могло да доведе и до отслабване на конкурентния натиск и на пазара на пакетни услуги (мобилни, телевизия и интернет), където един играч ще засили водещата си позиция.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

КЗК разследва ролята на "Виваком" в сделката за "Булсатком"

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички