Microsoft инвестира 1 млрд. долара в Малайзия


Microsoft инвестира 1 млрд. долара в Малайзия
Снимка: Microsoft

1811

Като част от нова програма за партньорство с правителствени агенции и местни компании в Малайзия, Microsoft Corporation ще инвестира 1 млрд. долара в страната през следващите пет години, заяви в понеделник министър-председателят на югоизточната азиатска страна.

Съобщението за това, каква ще бъде най-голямата инвестиция на американския технологичен гигант в Малайзия, идва след като страната през февруари даде условни одобрения на Microsoft, Google, Amazon и държавната телекомуникационна компания Telekom Malaysia

Това се случва и след като през миналата година в страната се наблюдава спад на преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) с 68%, което е най-голямото понижение в Югоизточна Азия.

Малайзия се защити като инвестиционна дестинация, като наскоро финансовият министър заяви, че търси начин да предлага стимули за да привлече повече ПЧИ.

Той заяви, че инвестициите от тези доставчици на облачни услуги ще бъдат между 12 и 15 милиарда рингита (2.91 милиарда до 3.64 милиарда долара) през следващите пет години.

Като част от инициативата Bersama Malaysia, Microsoft ще създаде своя първи "център за данни" в Малайзия, за да управлява данни от различни страни, каза министър-председателят Мухиидин Ясин на събитие отбелязващо старта на програмата.

"Предстоящият център за обработка на данни ще промени играта за Малайзия", заяви изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Жан-Филип Куртуа в изявление, добавяйки, че ще позволи на правителството и бизнеса да "трансформират" своите операции.

По програмата Microsoft също така ще подпомогне до един милион малайзийци в придобиването на цифрови умения до края на 2023 година.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички