Microsoft откри тайно център за разработка на чипове в Израел


Microsoft откри тайно център за разработка на чипове в Израел
Снимка: Pixabay

3401

Американският технологичен гигант Microsoft откри тайно център за разработка на чипове в израелското си дъщерно дружество. 

Новият център разширява дейността си чрез набиране на нови инженери за разработка на чиповете. Проектът е стартирал преди около година и половина, но за съществуването му все още не е съобщено, пише израелският "Харец", предаде БГНЕС.

Чиповете, които Microsoft ще разработва в Израел, са предназначени да ускорят мрежите в центровете за данни, с които се управлява облачната услуга на компанията Azur, съобщава израелският вестник. Microsoft иска да купи Discord за 10 млрд. долара

Преди около година и половина Microsoft отвори нови офиси в Хайфа, за да разработи тези чипове. В новото подразделение работят софтуерни и хардуерни инженери, които преди са работили в Intel, IBM, Apple и Broadcom. Основният фокус на новия отдел е мрежата и съхранението на данни. 

Други високотехнологични компании също са увеличили инвестициите в производството на чипове в Израел, който в момента се счита за основен център в областта на чиповете като цяло, т.е. чипове, предназначени за работа в мрежа. Microsoft със 150 млн. долара федерална помощ за киберсигурност

През март Google откри нов център за разработка на чипове в Израел, оглавяван от Ури Франк, бивш топ служител на Intel. 

Microsoft, както и други технологични компании като Apple, Google, Amazon и Facebook, се опитват да разработят свои собствени чипове за сървърни фирми и да спрат да ги набавят от други компании като Intel.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички