Nestlé инвестира 23 млн. лева във фабриката си в София (ВИДЕО)


Nestlé инвестира 23 млн. лева във фабриката си в София (ВИДЕО)
Снимка: Nestle

6743

Нестле България инвестира нови 23 милиона лева във фабриката в София. Компанията представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията. С внедряването на нововъведението Nestlé отново показва дългосрочния си ангажимент на стратегически инвеститор за българската икономика в сектора на храни и напитки. През 26-те години, в които има производство у нас, компанията инвестира средно по 10 млн. лева годишно. Тя заслужено получи сертификат клас "А" за инвестиции от Българската агенция за инвестиции.

За последните 2 години Nestlé е вложила 35 млн. лева в страната ни, основната част от които са инвестирани фабриката ѝ. В компанията работят 1060 души, 60% от тях са заети във фабриката, а значима част от служителите са млади хора под 30 години.

"Целта ни винаги е била да запазим фабриката и производството ни в страната, като го изведем на челни позиции в Европа. За това са нужни постоянни и целенасочени инвестиции в производствени мощности, качествени кадри и придобиване на знания", каза Петър Стоилов, изпълнителен директор на Nestlé за България.

Компанията предлага широка гама от продукти за всички възрасти – от храни за бебета и домашни любимци до кафета и млека, шоколадови изделия и зърнени храни и е лидер в почти всички продуктови категории. Имаме общо над 1000 артикула на българския пазар, посочва Стоилов.

Модерната фабрика в София

Nestlé демонстрира чрез виртуална разходка иновациите във фабриката си в София, която съществува вече 80 години, а е собственост на швейцарския гигант от 1994 г.

Новата роботизирана поточна линия гарантира по-бързо и ефективно производството във фабриката на Nestlé, както и по-безопасна работна среда на служителите, които ще се обучат да работят с автоматизирани машини.

"Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета. Обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия е от изключителна важност за нас като компания, която държи на безопасността", заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

Както е известно, фабриката в София е фокусирана основно върху производството на шоколадовия десерт Kit Kat, който се изнася в над 35 държави по цял свят. Десертът тръгва от София и достига до държави на хиляди километри като Южна Корея, Мексико, Катар, Южна Африка, Сингапур и Карибските острови.

Благодарение на двете производствени линии, във фабриката се приготвят и опаковат по 2,5 млн. барчета Kit Kat на ден, а 95% от тях се изнасят в чужбина. Капацитетът на производство е 470 млн. шоколадови барчета годишно. В тях е вложено българско брашно, направено от зърно, дошло от родната земя.

Във фабриката на Nestlé у нас работят 570 души на различна възраст и с различни специалности, като средният им стаж в компанията е 14-15 години. Производството се осъществява с най-модерните машини и технологии и при стриктни мерки за безопасност, гарантиращи здравето на служителите.

"Поколения българи са работили в тази фабрика, тя има свой хуманен и социален аспект и показва ключовата позиция на България в цял свят", изтъква Сара Вуйтене. Самата тя има дългогодишен опит във фабриката и познава целия производствен цикъл.

"Нестле" отчете ръст на продажбите през първата половина на годината

Инвестираните десетки милиони лева във фабриката са насочени главно към роботизирани машини и производствени линии, които облекчават работниците и повишават количеството и качеството на продукцията. "Фабриката е важна не само за Nestlé, но и за България в икономически и социален план", отбелязва Вуйтене.

С грижа за обществото и природата

Гигантът в хранително-вкусовата индустрия развива и мащабна социална дейност, подпомагайки развитието на обществото с грижа за активния начин на живот, младежката заетост и устойчиво развитие, изтъкна Нели Ангелова, директор комуникации на Nestlé за Югоизточна Европа.

В условията на пандемия компанията помага на разнообразни социални групи и бизнеси – от работещите на първа линия медици и хора в нужда до сектора на ХоРеКа и туризма. Nestlé подготвя и втора вълна на подкрепа за медицинския бранш през следващите седмици.

"Мисията ни е да подобряваме качеството на живот и да градим по-добро бъдеще е повече от актуална и необходима на хората, обществото и планетата ни. Може да разчитате на нас и в бъдеще", заяви Петър Стоилов.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички