Супер сделка: Родната компания Out2Bound беше придобита от американския лидер MarketStar


Супер сделка: Родната компания Out2Bound беше придобита от американския лидер MarketStar
Снимка: Wikimedia Commons

10154

Българската компания за развитие на продажбите в технологичния сектор Out2Bound стана част от глобалния лидер и пионер в B2B (Business to Business) продажбите и ускоряването на приходите MarketStar.

Финансовите параметри на сделката не са разкрити публично, а преговорите са започнали през юни и са продължили 4 месеца. Причините компанията да избере София за разрастване на дейността са благоприятният бизнес климат и технологичните иновации. Също и експертизата на световно ниво, които българската компания събира в екипа си.

С тази сделка MarketStar навлиза официално в България и на пазара в Централна и Източна Европа и планира значително да разшири българския екип. В момента той се състои от 35 души, но в следващите няколко години ще наброява между 300 и 450 души, съобщават от чуждестранната фирма.

Вече Out2Bound официално е под шапката на американската компания, като вече ще носи името MarketStar Bulgaria. Четиримата съоснователи – Теофил Шиков, Борис Георгиев, Здравко Здравков и Димитър Митков ще останат част от бизнеса и ще продължат да управляват офиса в София.

"Това не е първият опит компанията ни да бъде придобита, но след няколко такива опита разбрахме, че в правилния момент с правилните хора сме готови да предприемем тази стъпка", заяви след подписването Теофил Шиков.

Както екипът на MarketStar, така и този на Out2Bound изтъкнаха, че това, което ги е накарало да финализират решението, са общите ценности на двете компании. "Оценяваме три неща, когато става въпрос за такава сделка. На първо място е талантът, на второ – иновациите на една компания да генерира продажби и на трето – страстта към продажби на екипа", заяви Кийт Тайтъс, президент и главен изпълнителен директор на MarketStar.

Българският екип ще развива проекти с най-големите технологични компании в региона, но ще обслужва и вече наличните клиенти на MarketStar, сред които попадат технологични гиганти от САЩ, софтуерни фирми и имена от IT индустрията от цял свят.

Планира се компанията да развива и наложи създадената през 2021 г. от Out2Bound образователна програма SalesPro, обучаваща кадри в сферата на продажбите. Сделката включва и специализиран софтуерен продукт, разработен от българската агенция, който ще бъде ползван за развитие на иновациите в предлаганите от MarketStar услуги на глобално ниво.

Out2Bound

Out2Bound е компания за развитие на продажбите, която помага на технологичните лидери в области като разработка на софтуер, мобилни и уеб технологии, SaaS (Software As a Service) да привличат нови бизнес клиенти и да навлизат на нови пазари навсякъде по света. Out2Bound разработва и изпълнява стратегии за бизнес развитие от името на технологични компании, които се стремят да обогатят продажбените си процеси и да ангажират таргетирани нови клиенти.

Out2Bound е създадена през 2016 г. от Теофил Шиков, Борис Георгиев, Здравко Здравков и Димитър Митков и вече е работила с над 300 технологични компании от Великобритания, скандинавските страни, Германия, САЩ, Швейцария, както и в нашия регион – България, Румъния и Сърбия. Сред клиентите ѝ са технологични лидери като Progress, Telelink, Sirma Group, Modis, BGO Software и др.

MarketStar

Базирана в Юта, САЩ, и оперираща глобално, MarketStar е компания с над 35-годишна история и лидер в областта на изнесените продажби и ускоряване на приходите. Пионер в областта на B2B аутсорсинг услугите за технологични компании, MarketStar представлява едни от най-разпознаваемите компании на глобално ниво, като маркетира техните технологични продукти и услуги.

Компанията оперира в над 60 страни на пазарите на няколко континента – Северна Америка (САЩ и Канада), Латинска Америка, Азиатско-тихоокеанския регион (APAC), Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). Над 1600 е броят на служителите на MarketStar по света с офиси в САЩ, Ирландия, Филипините, Австралия, Испания и Мексико. През 2019 г. MarketStar става част от Wasatch Group.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Сливанията и придобиванията удариха 41-годишен връх

Защо големите компании колекционират стартъпи?

Български стартъп с оценка от 80 млн. долара след рекордно финансиране

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички