Възраждат легендарния джип "Хамър" като електромобил


Възраждат легендарния джип "Хамър" като електромобил
Снимка: General Motors

15256

General Motors възражда легендарния си джип "Хамър" (Hummer) близо десетилетие след като марката спря да съществува. Могъщият четириколесен звяр, използван и от армията на САЩ, ще заживее нов живот като изцяло електрически пикап, пише CNN Business.

General Motors ще популязирира възродения "Хамър" с амбициозна рекламна кампания, включително и по време на шоуто "Супер Боул" през февруари. Баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс е привлечен като рекламно лице на модела, съобщава The Wall Street Journal.

Спортното събитие е обичайно място, на което големи автопроизводители като Kia, Mercedes-Benz и General Motors представят новите си модели.

General Motors прекрати производството му през 2010 г., след като компанията изпадна в несъстоятелност и беше принудена да се откаже от някои от по-скъпите си марки.

Завръщането му в електрически вариант донякъде е изненадващо и определено е нетипично за известния с големия си разход на гориво джип. Именно заради това в миналото моделът често беше обект на критики от природозащитниците.

Новият "Хамър" се очаква да излезе на пазара в края на 2021 г. или началото на 2022 г., като ще се продава под марката GMC в 2 разновидности – пипкап и SUV, които ще са здрави, мощни и с обичайните добри офроуд възможности.

Легендарният модел ще е флагман на цяла нова гама електрически пикапи и всъдеходи, разботени и произведени от General Motors.

Автомобилният гигант ще се опита да се възползва от славата на "Хамър", за да запази водещата си роля на американския пазар на пикапи и други подобни превозни средства. Компанията държи около 70% пазарен дял в този сегмент отвъд Океана, от който печели около 70% от приходите си, благодарение и на високите маржове на печалба.

GM неслучайно инвестира сериозно в електрификацията на този сегмент, тъй като SUV са най-купуваните модели в световен мащаб, а според експерти електромобилите вероятно ще формират 40% от продажбите в САЩ до 2040 г.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички