ДЗИ предлага онлайн услуги и дистанционно плащане на вноски


ДЗИ предлага онлайн услуги и дистанционно плащане на вноски
Снимка: ДЗИ

23604

Като част от най-голямата банково-застрахователна група в България, КВС Груп, ДЗИ поставя на първо място здравето и сигурността на своите клиенти и служители. С цел гарантиране на максимална сигурност и намаляване на необходимостта от физически контакт, клиентите могат да се възползват от алтернативни методи за плащане на вноски по застрахователни полици и да известят дистанционно за настъпило застрахователно събитие.

Плащането на вноски е налично за извършване по всички изброени начини: чрез онлайн плащане на сайта https://e.dzi.bg/plastania-na-vnoski; чрез паричен превод през мобилно или онлайн банкиране; чрез приложението за мобилно банкиране ОББ Мобайл или UPay; чрез системата на ePay.bg и като превод от работна заплата.

Като допълнителна мярка за облекчаване, клиентите на ДЗИ имат право на 1 месец гратисен период, в който може да бъде разсрочена вноската по издадена от ДЗИ полица "Живот".

ДЗИ удължава и срока за деклариране и завеждане на застрахователни претенции по застраховки "Гражданска отговорност", "Каско", "Комфорт за дома" и "Комфорт за бизнеса" от 7 дни на 1 месец от датата на настъпване на застрахователното събитие.

Що се касае до подаване на известия по щети, клиентите могат да направят това и дистанционно на https://e.dzi.bg/shteti или на телефонен номер 0700 16 166. Създадена е необходимата организация за подаване на известие за настъпило застрахователно събитие по застраховка "Каско+" и застраховка "Имущество" в ДЗИ.

За подаване на претенция по имейл е необходимо всички изискуеми документи да бъдат сканирани и изпратени на имейл life.bo.claims@dzi.bg – за застраховки "Живот", рискови застраховки "Живот" и застраховки "Злополука" или на имейл health.claims@dzi.bg за застраховки "Комплексна медицинска помощ" и "Добро здраве".

Проверка на статус по щета е възможна на https://e.dzi.bg/web/guest/check-claim – чрез сайта клиентът може дистанционно да провери какъв е статусът на вече подадена претенция за щета в ДЗИ, като въведе номера на заведената щета и на застрахователната си полица.

Изцяло дигитално решение е създадено и във връзка с получаване на оферта за цена на застраховка - на https://e.dzi.bg/ клиентите разполагат с възможност да направят запитване за оферта за застраховка "Имущество", "Каско" и "Гражданска отговорност".

Допълнителна информация може да бъде получена от контактния център на ДЗИ, на телефонен номер 0700 16 166 и на корпоративния сайт на компанията www.dzi.bg.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички