3 неща в офиса, които изненадващо пречат на работата ви

3 неща в офиса, които изненадващо пречат на работата ви
Източник: iStock/Guliver

Трудно се съсредоточавате, нямате мотивация, дори най-простата задача ви отнема много време? Възможно е на продуктивността ви да влияят определени неща от самата среда на работното ви място, пише The Muse. Вероятно дори не се замисляте за тях, но те могат да попречат сериозно на работата ви. Става дума за:

1. Осветлението

Изследване от 2013 г, публикувано от Центъра за производителността на работното място, установява, че изкуствената светлина влияе на продуктивността на работното място по множество различни начини - създава напрежение в очите, води до високи нива на стрес, причинява главоболие и влияе на настроението на служителите в зависимост от това дали цветът на осветлението е „топъл“ (червеникав или жълтеникав), „студен“(синкав) или „изкуствен“ (бял).

Може би ще е трудно вие да инициирате промяна на осветлението на офиса. По-скоро опитайте да смените бюрото си с такова близо до прозорец или на по-светло място.

2. Цветът на стените

Цветовете влияят на нашето настроение. В изследване от преди няколко години бе установено, че служители, които са работили в офис, боядисан изцяло в различни нюанси на червеното, са показали по-големи нива на стрес и други негативни поведенчески черти в сравнение с група от хора, работила в офис, оцветен в синьо-зелени цветове.

3. Температурата

Всички сме ставали жертва на намалена продуктивност заради температурните условия, в които сме принудени да работим.

Проучване от 2015 г. открива, че когато температурата на нашето тяло е в удобни за нас граници, ние сме значително по-продуктивни в това, което правим. Така че, ако офисът ви е прекалено студен или твърде топъл, не трябва да се чудите защо нямате мотивация и енергия за работа.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.