Когато ненавиждате работата си, организмът ви реагира по тези 6 начина

Когато ненавиждате работата си, организмът ви реагира по тези 6 начина
Източник: Thinkstock

На всеки му се случва да има неприятни дни на работното място, но когато те много зачестят, трябва да ви светне червената лампичка.

Проф. Джефри Пфефър от Станфордския университет изследва ефектите от омразната работа върху организма. Според него тялото ни изпраща ясни сигнали, че е време за промяна, пише The Huffington Post.

Ето какви признаци може да наблюдавате, ако работите нещо, което не харесвате:

1. Нарушен сън. Събуждате се посред нощ, мислейки за списъка си с неща, които трябва да направите. Няколко нощи без почивка не е фатално, но ако това стане повтарящ се модел, е знак, че работният стрес е твърде токсичен.

2. Постоянна умора. Затворен кръг - чувствате се претоварени, защото не можете да спите, но и не можете да заспите от преумора и напрежение.

3. Болка в мускулите. Честа ситуация е да пишем имейли в електронната поща с прегърбени рамене и стисната челюст.

4. Проблеми с умственото здраве. Колкото повече се притесняваме, че шефът постоянно ни наблюдава, толкова по-голяма е възможността да развием депресия или да започнем да злоупотребяваме с храната.

5. По-често боледуване. Множество научни наблюдения показват, че хроничният стрес може да подкопава имунната система, което да ни прави по-склонни да се разболяваме.

6. Болки и в стомаха. Според едно проучване пациенти са споделяли, че всяка неделя следобед са имали болки в стомаха, които за изненада се оказват свързани с предстоящия понеделник и ходенето на работа - щом човекът се мести на друго работно място, болките изчезват.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.