Намериха празна бутилката на откраднатата най-скъпа водка в света


Намериха празна бутилката на откраднатата най-скъпа водка в света
Снимка: iStock/Guliver

6242

Бутилката водка с цена около 1,3 млн. долара, която беше открадната от хранилището на датски колекционер в кафене в Копенхаген, беше открита без външни повреди, съобщи полицията в Twitter. Собственикът на бутилката каза, че тя е била празна.

Бутилката водка „Руссо-Балт” беше открадната в сряда от колекцията, изложена в кафене в Копенхаген. Според собственика на униката, злосторниците най-вероятно са направили дубликат на ключовете и са проникнали в помещението, където се съхраняват около 1 200 бутилки с колекционерски напитки.

Крадците са прекарали в помещението само няколко минути.

Открадната бутилка е уникална с това, че е направена от злато и сребро, украсена с изображение на състезателната кола „Руссо-Балт”, а водката се филтрира през дюза с диаманти, предаде БГНЕС.

Върху запушалката е гербът на Руската империя, украсен със скъпоценни камъни.

Собственикът на колекцията Браян Ингберг публикува във Facebook снимка на предполагаемия престъпник с маскирано лице, направена от камерата за наблюдение.

В интервю за местната телевизия ТВ2 колекционерът разказа, че е открил бутилката преди половин година в Русия и тя не е била застрахована.

Водката е произведена от частната компания Dartz Motorz, със седалище е в Латвия, специализирана в производството на бронирани коли.

Компанията се позиционира като продължител на традицията на марката "Руссо-Балт", макар да не е собственик на марката. Автомобили с тази марка започнали да се произвеждат във вагоностроителния завод на Рига преди 100 години. Няколко от тези красиви лимузини били доставени за руския императорски дом.

Световна известност „Руссо-Балт“ печели през 1910, когато главният инженер на завода Андре Нагел участва в ралито Санкт Петербург–Неапол. Автомобилът изминал целият маршрут без нито една повреда. На следващата година Нагел печели рали Монте Карло с „Руссо-Балт“.

След началото на Първата световна война производството на автомобила е пренесено в Москва и Санкт Петербург. Скоро след революцията от 1917 е спряно.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички