Оливия Колман работила като чистачка. А днес е носителка на "Оскар"

Оливия Колман работила като чистачка. А днес е носителка на Оскар
Източник: Getty Images/Guliver

На тазгодишната церемония по връчване на наградите "Оскар" имаше няколко изненади и една от тях беше, че британската актриса Оливия Колман спечели отличието за "Най-добра женска роля". Не защото Колман не го заслужаваше, а защото за фаворит се смяташе колежката ѝ Глен Клоуз.

Британката обаче накара всички да я харесат със своята емоционална, скромна и забавна реч. А преди това ги впечатли с превъплъщението си в лабилната кралица Ан във филма "Фаворитката". 

Историята на Оливия Колман е малко по-нетрадиционна. За разлика от други кино звезди, тя не е започнала рано в киното. След завършването на училище записва курс за преподаватели в университета, но твърди, че е щяла да бъде ужасен учител. В университета обаче се включва в студентската актьорска трупа и се влюбва в седмото изкуство.

Дълго време се лута с какво точно иска да се занимава. Работи като чистачка (за което твърди, че ѝ харесвало), после известно време като секретарка. "Не смеех да си позволя да мечтая, че мога да бъда актриса", казва Колман в интервю за Vogue.

Тя се запознава със съпруга си Ед Синклер и двамата отиват да живеят в Бристол. Там се записва в местното театрално училище и окончателно решава, че иска да се занимава с актьорство професионално. След това нещата се развиват постепенно - започва с роли в телевизията. Участва в няколко успешни сериала и е забелязана от критици и публика. Получавала е и награди БАФТА. По-известната кино продукция, в която я видяхме преди "Фаворитката", беше "Убийство в Ориент Експрес".

А в какво предстои да я видим? В още една роля на кралица - Елизабет II в новия сезон на "Короната".

"Всяко малко момиче, което в момента упражнява благодарствената си реч пред телевизора - помнете, че нищо не се знае", каза Оливия Колман в речта си на "Оскар"-ите. И тя самата е пример, стигайки от чистенето на подове до сцената на "Долби Тиътър".

Защо тазгодишните "Оскар"-и бяха особено важни и за България - прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.