Оливия Колман работила като чистачка. А днес е носителка на "Оскар"


Оливия Колман работила като чистачка. А днес е носителка на "Оскар"
Снимка: Getty Images/Guliver

6680

На тазгодишната церемония по връчване на наградите "Оскар" имаше няколко изненади и една от тях беше, че британската актриса Оливия Колман спечели отличието за "Най-добра женска роля". Не защото Колман не го заслужаваше, а защото за фаворит се смяташе колежката ѝ Глен Клоуз.

Британката обаче накара всички да я харесат със своята емоционална, скромна и забавна реч. А преди това ги впечатли с превъплъщението си в лабилната кралица Ан във филма "Фаворитката". 

Историята на Оливия Колман е малко по-нетрадиционна. За разлика от други кино звезди, тя не е започнала рано в киното. След завършването на училище записва курс за преподаватели в университета, но твърди, че е щяла да бъде ужасен учител. В университета обаче се включва в студентската актьорска трупа и се влюбва в седмото изкуство.

Дълго време се лута с какво точно иска да се занимава. Работи като чистачка (за което твърди, че ѝ харесвало), после известно време като секретарка. "Не смеех да си позволя да мечтая, че мога да бъда актриса", казва Колман в интервю за Vogue.

Тя се запознава със съпруга си Ед Синклер и двамата отиват да живеят в Бристол. Там се записва в местното театрално училище и окончателно решава, че иска да се занимава с актьорство професионално. След това нещата се развиват постепенно - започва с роли в телевизията. Участва в няколко успешни сериала и е забелязана от критици и публика. Получавала е и награди БАФТА. По-известната кино продукция, в която я видяхме преди "Фаворитката", беше "Убийство в Ориент Експрес".

А в какво предстои да я видим? В още една роля на кралица - Елизабет II в новия сезон на "Короната".

"Всяко малко момиче, което в момента упражнява благодарствената си реч пред телевизора - помнете, че нищо не се знае", каза Оливия Колман в речта си на "Оскар"-ите. И тя самата е пример, стигайки от чистенето на подове до сцената на "Долби Тиътър".

Защо тазгодишните "Оскар"-и бяха особено важни и за България - прочетете ТУК.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички