Банкер бе уволнен заради разходи, свързани със сандвичи и кафета


Банкер бе уволнен заради разходи, свързани със сандвичи и кафета
Снимка: iStock

2446

Банковият гигант Citibank спечели трудово дело срещу служител, който беше уволнен, след като поиска да му бъдат възстановени разходи за храна и напитки за партньора му по време на командировка, като заблуди банката за това, пише Yahoo Finance, като цитира Business Insider.

Бившият анализатор Саболч Фекете съди банката, като я обвинява, че е несправедливо уволнен, след като беше съкратен миналата година за грубо нарушение по отношение на искането на разноски. Първоначално той казва, че е изял два сандвича, две тестени изделия и е изпил две кафета сам по време на бизнес пътуване до Амстердам. По-късно обаче признава, че партньорът му е споделил част от храната.

В размяна на имейли със своя ръководител служителят на Citibank пише, че е „проверил разписката и не е видял нищо нередно“ и добавя: „Бях сам в командировка и изпих две кафета, тъй като бяха много малки“.

Снимка: iStock

В отговор старшият мениджър на Фекете пише, че касовата бележка „изглежда съдържа два сандвича, две кафета и още една напитка“ и пита: „Потвърждавате ли, че всичко това е било консумирано от вас?“

Банковият служител казва, че случаят е такъв и че всичките му разходи са в рамките на дневните разходи на Citibank, като се аргументира, че не трябва „да се налага да оправдава хранителните си навици до такава степен“.

Банката също се усъмни дали е споделил храната на две вечери – паста песто и паста Болонезе с партньора си, но Фекете отрече това да е вярно.

По-късно обаче той признава, че е споделил с партньора си храната, купена с парите на работодателя си и в крайна сметка е бил уволнен от банката.

Снимка: iStock

Фекете твърди, че има смекчаващи обстоятелства, включително, че баба му е починала наскоро и че бил на силни лекарства, когато е отговорил на имейлите.

Съдия Илинг, председателстващ делото, заключи, че уволнението му е справедливо, тъй като Фекете първоначално не е бил честен за неправилно заявените разходи.

„При разглеждането на съществените основания на този случай установих, че в случая не става въпрос за сумите пари. Проблем е, че ищецът не е направил пълно и откровено разкритие при първата възможност и не е отговорил директно на въпроси“, заяви той.

„Доволни сме от решението“, заявява говорител на Citibank пред Insider.

Източник: Yahoo Finance/Business Insider 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Швейцария осъди за небрежност банкери на близък приятел на Путин

Осъдиха бившия директор на Audi по делото "Дизелгейт"

Служители на Twitter съдят компанията за неизплатени бонуси

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички