Какъв е Даниел Негреану извън покер масата


Какъв е Даниел Негреану извън покер масата
Снимка: Pokernews

7392

Даниел Негреану е едно от големите имена в съвременния професионален покер. И докато някои негови колеги разчитат на ексцентрично поведение, за да изградят своя имидж в този изключително конкурентен спорт, то Негреану се доказва с умения. Макар професионалният покер да е свързан с развлекателната индустрия, Даниел не намира за нужно да се държи като шоумен, за да разсейва опонентите си или да привлича спонсори.

Преди да стъпи на световната покер сцена, Негреану успешно се е подвизавал в залите в родния си Торонто. Там канадецът се увличал по билярда. Когото той спрял да представлява предизвикателство, Негреану намерил такова в покер игрите и то срещу играчи с доста повече игрален и житейски опит от него. Интересът на канадеца към математиката и изчисляването на вероятности се оказват ключови за бъдещото развитие на Даниел. През 98-а Негреану става най-младият, тогава, носител на гривна от Световните покер серии, като това поставя името му на световната покер сцена. Този успех е само началото на стремглаво развитие и през 2007-а Негреану става част от звездния отбор на Poker Stars. През 2014-а, е приет в Покер залата на славата, а с натрупани печалби от $34 млн., е лидер и в класацията за най-печеливш играч.

Макар покерът да е голямата страст на Негреану, първото му начинание е било в актьорските среди. Даниел печели ролята на Том в екранизация на NBC на “Пипи Дългото чорапче”, но продукцията така и не се осъществява, слагайки край на актьорската му кариера преди да е започнала. След това открива билярдът, а след него и покерът, така че животът на Негреану взима завой, който го отвежда малко по-далеч от сцената на големия екран. Но не съвсем. Освен, че големите покер турнири се предават на живо, Негреану се изявява под прожекторите и с няколко кратки роли. Сред продукциите, в които Даниел се изявява са X-Men Origins: Wolverine, както и в клипът към песента Waking up In Vegas на Кейти Пери.

Въпреки че Негреану не е “шоумен”, това не означава, че не води интересен живот. От 2006-а е веган, като неведнъж е говорил за това как този начин на хранене му помага в спорт, в който поддържането на здрава умствена дейност е в основата на победата. За веганизмът си, Негреану споделя: "Беше нещо като експеримент. Но забелязах още от самото начало, че премахването на месо от диетата ми ми дава повече енергия..." Привърженик е на хокея. Също така, не се свени да изрази мнение по обществено значими теми. Негреану има блог, в който публикува постове основно свързани със света на покера, но неведнъж е изразявал активно и своето мнение по наболели социални проблеми.

В света на покера могат да се срещнат всякакви хора. Някои разчитат на екстравагантно облекло, други слагат слънчеви очила и шапки, за да не издадат своите ръце. Трети обичат да говорят много и да реагират емоционално, с цел разсейване на противника. Всеки играч си избира поведение, което смята, че ще му помогне в играта. Негреану споделя, че неговото спокойствие предразполага играчите да свалят гарда си, като по тези начин те стават невнимателни и издават намеренията си. И докато Даниел излъчва спокойствие на масата, то животът му е изпълнен с вълнуващи моменти.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички