Кукла Барби с облика на разработчик на ваксината на Oxford/AstraZeneca


Кукла Барби с облика на разработчик на ваксината на Oxford/AstraZeneca
Снимка:

2962

Британският разработчик на ваксини срещу коронавирус Сара Гилбърт има много научни признания, но сега споделя честта с Бионсе, Мерилин Монро и Елеонора Рузвелт да има кукла Барби по нейно подобие, съобщи Си Ен Ен. 15 от най-популярните играчки на всички времена

Гилбърт, която е на 59 г., професор в Оксфордския университет и съвместен разработчик на ваксината Oxford/AstraZeneca, е една от шестте жени в борбата с COVID-19, които имат нови кукли Барби, моделирани по тях.

Производителят на играчки Mattel Inc е направил Барби на Гилбърт, като куклата е със същата дълга кестенява коса и големи черни очила, носи тъмносин панталон и бяла блуза.

„Много странна концепция е да има кукла Барби, създадена по мое подобие“, каза Гилбърт в интервю за Mattel. "Надявам се, че това ще бъде част от това да се направи по-нормално момичетата да мислят за кариери в науката", каз атя, цитирана от БГНЕС. Двойка похарчи над 320 000 долара, за да заприлича на Барби и Кен

Сред отличените са медицинската сестра на спешното отделение Ейми О'Съливан, която лекува първия пациент с COVID-19 в болницата Wycoff в Бруклин, Ню Йорк, и Одри Крус, лекар на първа линия в Лас Вегас, която се бори с дискриминацията.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички