Лора Крумова се завръща на екран по NOVA


Лора Крумова се завръща на екран по NOVA
Снимка: Нова телевизия

14862

Известната телевизионна журналистка Лора Крумова се завръща в Нова телевизия, където ще води ново авторско предаване – "На фокус с Лора Крумова". Публицистичното предаване ще се излъчва всяка неделя следобед и ще се фокусира върху актуални политически и обществени въпроси.

Крумова ще заеме мястото на внезапно напусналата Мая Костадинова, която водеше следобедния публицистичен блок "Неделята на Нова". Костадинова си тръгна напълно неочаквано в края на май, тъй като се обидила от слуховете, че се подготвят да я освободят. Тя беше част от групата журналисти от "Канал 3", които акостираха в NOVA, след като братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха "Нова броудкастинг груп" през 2019 г. Екипът беше ръководен от Миляна Велева и бившата шефка на "Канал 3" Ива Стоянова. Новото предаване на Крумова ще се излъчва именно на мястото на "Неделята на Нова", като ще стартира през есента. Шефът на NOVA си тръгва заедно с Домусчиеви

"Всички познават Лора Крумова и нейните професионални качества. Завръщането ѝ в семейството на NOVA е ясен знак за журналистическия стандарт, който налагаме", коментира Илия Дафов, главен продуцент "Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп. "Връщам се в часови пояс, който познавам добре. Вълнувам се от това, което предстои", казва от своя страна Лора Крумова.

Вълна от промени

Завръщането ѝ в NOVA се случва по-малко от година и половина след като журналистката напусна телевизията заради серия от уволнения на близки за нея колеги, с които работеше в съботно-неделното предаване "Събуди се". Събитията бяха част от сериозните промени и сътресения в най-голямата българска медийна група през последните 2-3 години.

След идването на власт на Домусчиеви бяха освободени или принудени да си тръгнат дългогодишни журналисти и продуценти на NOVA, както и знакови телевизионни фигури като Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, а на тяхно място дойдоха кадрите на Канал 3. Едно от най-рейтинговите предавания – "Господари на ефира", също беше свалено от екран.

В резултат на продажбата на "Нова броудкастинг груп" на United Group преди няколко месеца, "пришълците" от Канал 3 един по един си отидоха. Медията директно махна от екран предаването "Беновска пита" на скандалната журналистка Илияна Беновска, като не го включи в актуализираната програма на новинарския си канал Nova News (ребрандираният Канал 3).

През последната година Крумова бе заместник главен редактор в "Шоуто на Николаос Цитиридис" в bTV. Има сериозни слухове, че тя ще изтегли и голяма част от екипа на шоуто на новото работно място. Бившите ѝ колеги от шоуто няма да е трудно да бъдат привлечени, тъй като NOVA е телевизията, която дава най-високите заплати в медийния бранш. В същото време вечерното предаване на Цитиридис беше съкратено наполовина, а екипът беше пуснат в дълга лятна отпуска, което неминуемо се е отразило и на възнагражденията на служителите. Говори се, че самата Крумова ще получава солидните 7000 лева месечна заплата в NOVA.

Вярна на NOVA

Лора Крумова е един от дългогодишните кадри на NOVA, прекарвайки в телевизията над 10 години. И макар два пъти да е напускала, винаги е твърдяла, че там се чувства като у дома си.

Кариерата ѝ започва като външнополитически репортер, а 5 години по-късно вече е лице на сутрешния блок "Здравей, България", където си партнира с емблематичните журналисти Георги Коритаров и Милен Цветков. През пролетта на 2015 г., заедно с Галя Щърбева (на снимката отгоре), създава авторското предаване "Комбина" по NOVA. Зрителите я познават и като водещ на уикенд формата "Събуди се". През годините популярната журналистка е била автор и водещ на предаванията "Тази събота" и "Тази неделя" по bTV.

Лора Крумова има над 20-годишен опит в създаването и продуцирането на телевизионно съдържание. Тя е копродуцент на поредици от документални филми в три национални кампании срещу купуването на гласове, а през 2015 г. е обявена за Жена на годината в категория "Медии" в традиционния конкурс на списание GRAZIA.

Лора Крумова е завършила журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Впоследствие преминава едногодишна специализация по журналистика в Аризонския държавен университет, САЩ. Тя е съосновател на магистърската програма по журналистика, продуцентство и финанси към Висшето училище по застраховане и финанси.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички