Мъск разкри коя е перфектната доза сън


Мъск разкри коя е перфектната доза сън
Снимка: Getty Images/Guliver

6522

Сънят е лукс, който голяма част от най-богатите и успешни хора не могат да си позволят. Те са толкова ангажирани, че просто нямат време за спане.

Това важи в особена степен и за лидера сред най-богатите – милиардерът Илън Мъск, който е известен със своя работохолизъм и перманентно недоспиване.

"Работя много. Обикновено съм на работни срещи до 01.00 или 02.00 ч. през нощта. Събота и неделя, обикновено не, но понякога и тогава", признава Мъск в предаването на Джо Роган – "The Joe Rogan Experience".

Шефът на Tesla и SpaceX спи по около 6 часа на денонощие. "Опитах се да спя по-малко, но тогава общата ми продуктивност намалява. Не смятам, че искам повече от 6 часа сън", посочва той.

Мъск е толкова отдаден на работата си, че в някои моменти се е трудил стотици часове седмично. А понякога дори е спал на пода под бюрото си в компанията Tesla. Защо Мъск мрази почивките и отпуската

"Имаше моменти, когато през някои седмици... Не съм броил точно, но просто спях по няколко часа, след това работех, след това спях по още няколко часа, работех 7 дни в седмицата", споделя милиардерът пред Кара Суишър, припомняйки усилията си да увеличи производството на електромобилите Tesla Model 3. "Някои от тези седмици трябва да съм бил на работа по около 120 часа", посочва предприемачът.

Мъск признава, че графикът не е здравословен, тъй като "е изгорил куп неврони". "Никой не трябва да влага толкова много часове в работа", категоричен е той. "Не се препоръчва за никого. Ще изглеждате малко луд, ако работите 120 часа седмично".

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички