Предприемачите се делят на 4 типа


Предприемачите се делят на 4 типа
Снимка: iStock/Guliver

25887

Всеки предприемач е уникален с идеите, които има. Но и със сигурност попада към един от четирите често срещани типа в света на бизнеса. Ето кои са те според Entrepreneur.

1. Строителят на света. Този тип предприемачи са абсолютните играчи на шах в бизнеса. Винаги се стараят да бъдат две или три крачки напред от конкуренцията. Често са описвани като фокусирани личности, студени, силно мотивирани, пресметливи, безмилостни. Мнозина сочат Доналд Тръмп като въплъщение на тази категория.

2. Опортюнистът. Това е спекулативната страна на предприемача във всички нас. Част е от желанието човек да бъде на правилното място в правилното време, за да направи колкото е възможно повече пари. В случай, че имате желание да скочите в сделките с висок риск, в които бързо могат да се печелят повече пари като бизнеса с недвижими имоти или борсовата търговия, във вас надделява опортюнистът.

3. Специалистът. Този тип предприемач ще навлезе в една индустрия и ще остане в нея 15 до 30 години. Той е тесният специалист. Човекът, изградил силна експертиза. Въпреки опита си обаче често този вид хора се борят да се отличат в пренаселения пазар от модерни конкуренти. Най-често това са хора, стартирали бизнес в областта на графичния дизайн и архитектурата, компютрите и информационните технологии, счетоводството или юридическите услуги.

4. Иноваторът. Най-често служителите му могат да го открият в „лабораторията“ на бизнеса. Там, където се измислят нови идеи, рецепти, концепции, системи на продукти, които пък от своя страна могат да прераснат в много бизнеси. Предизвикателството пред него е свързано със способността му да се фокусира върху реалността на бизнеса и възможностите на настоящите продукти.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички