Социален експеримент: Кой си взима повече пари - богатият или нуждаещият се?


Социален експеримент: Кой си взима повече пари - богатият или нуждаещият се?
Снимка: YouTube

4615

Ако прекарвате доста време в YouTube, със сигурност знаете кой е Коби Пърсин - влогър, известен със своите социални експерименти. Преди време той реши да се разходи по улиците на Ню Йорк, "облечен" в пари и приканвайки всеки да си вземе "колкото има нужда". Резултатът беше доста любопитен.

Пърсин има залепени по себе си над 50 долара на банкноти от по 1. Повечето нюйоркчани го подминават, свикнали на всякакви странни гледки, а някои дори извръщат очи с възмущение.

Скоро обаче до него спира едър костюмиран мъж, оставя куфара си и без да каже и дума, започва да събира пари, банкнота по банкнота.

„Наистина ли имате нужда от тези пари? Не изглежда да имате нужда“, му казва Коби, на което костюмираният мъж, който грабва около десетина долара, отговаря: „Нямам нужда, но са безплатни. Кой няма да ги вземе?“

И други си взимат Един човек признава по телефона, че „дори не му трябват“, след като е прибрал няколко долара.

Първата жена, която се приближава и започва безмълвно да си взима пари, също е с костюм и скъпа дизайнерска чанта. „Имате чанта Louis Vuitton. Наистина ли ви трябват?“, пита Коби. „Да. Имам час за маникюр утре“, отговаря тя, докато си тръгва с цяла шепа долари.

Приближава се друга скъпо облечена жена. „Това истинска чанта на Givenchy ли е?“, пита Коби. Тя потвърждава, докато си взима долари, въпреки че приятелката ѝ отстрани, очевидно възмутена, я вика.

Накрая Коби отива при човек, който изглежда бездомен. Той седи край купчина дрехи и боклук с голямо куче.

„Ей, как си, човече?“, обръща се той към Коби, като тръгва към него. Той е първият, който изобщо го поздравява. Коби го приканва да си вземе, колкото има нужда. Но мъжът взима само два долара и твърди, че това му е достатъчно.

На въпроса дали толкова му стигат, той отговаря „Да, толкова. Имам нужда от два, искам просто да си взема нещо за ядене. Дай каквото трябва на други хора.“ Коби го пита дали не иска да вземе още няколко долара, за да има за утре, но човекът отказва, казвайки му да остави за други хора.

"Успели сте в живота тогава, когато искате само това, от което наистина се нуждаете", завършва видеото си Пърсин.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички