Спрете да си задавате тези 4 въпроса, за да сте щастливи


Спрете да си задавате тези 4 въпроса, за да сте щастливи
Снимка: iStock/Guliver

4838

Не успявате да откриете щастието? Може би си задавате погрешните въпроси и се тормозите излишно. Блогът marcangel съветва да спрете да се питате следните 4 неща, за да вървите уверено напред.

1. „Защо не ме харесват?”

Най-лошото нещастие, най-тежката самота се състоят в това да се чувстваме несигурни в себе си. Да си мислим, че всеки друг е по-напред от нас самите по някакъв начин. Когато сме в това състояние, не забелязваме стотиците хора наоколо, които ни приемат каквито сме. Виждаме само тези няколко, които не го правят. Не позволявайте на вътрешната несигурност да ви тормози.

2. „Какво ще си помислят всички?”

Всъщност, когато си задаваме този въпрос, се тревожим не какво ще си помислят другите за нас, а какво ние самите ще си помислим за себе си. А в 99,9% от времето хората, които ни познават, изобщо не мислят за недостатъците и силните ни черти. Не сме в ума им толкова, колкото си представяме. Със заблудата, че хорското мнение е концентрирано в нас, в някаква степен се ласкаем. И си вредим.

3. „Какво ми липсва?”

Понякога най-големият източник на нещастие в живота ни идва от факта, че продължаваме да си мислим къде другаде можем да бъдем или кой друг бихме искали да бъдем, вместо да оценяваме къде сме и кои сме сега. С други думи, голяма част от това, което наричаме нещастие, е просто недоволство, което произхожда от пренебрегването на красивите аспекти на живота ни, които съществуват всеки ден.

4. „Ами ако не съм достатъчно добър?”

Страхът, че ще ни победят, е това, което гарантира поражението ни. Когато мислим, че не сме достатъчно добри, наистина ставаме такива. Помнете, поражението не е най-лошият провал. Най-лошият е да не опиташ.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички