Тийнейджърка отива в Брюксел благодарение на черно-бяла снимка на Небет тепе


Тийнейджърка отива в Брюксел благодарение на черно-бяла снимка на Небет тепе
Снимка: Марияна Минчева

5607

19-годишната Марияна Минчева от Карнобат е големият победител във фотоконкурса "Това е моята Европа". Като награда тя получава пътуване до Брюксел и посещение на централата на Европейския парламент. Седемчленното жури на фотоконкурса прекара часове в гледане на снимки и дискусии. Пред зоркия му поглед минаха близо 1200 фотографии на около 300 младежи.

След дълги дебати журито реши да присъди първата награда на 19-годишната Марияна от Карнобат за нейната черно-бяла снимка на пловдивското Небет тепе. Марияна е студентка и това ще бъде нейното първо пътуване в чужбина.

Снимка: Марияна Минчева

Второто място във фотоконкурса е за Виктория Самокварева от Казанлък, която е на 26 години. Тя ще получи страхотен дигитален фотоапарат за снимката си "Бременските музиканти". Третото място донесе професионален курс по фотография на 26-годишната Йоана Такова от Перник. Тя го спечели с кадър на Дяволския мост в Родопите.

Снимка: Виктория Самокварева


Снимка: Йоана Такова

Наградата на публиката отива при 17-годишния Радослав Свирецов от Бургас, чиято снимка на Бузлуджа - „Космическа връзка“, събра над 1400 харесвания на страницата на фотоконкурса във Facebook.

Над 40 от най-добрите снимки в конкурса ще бъдат включени във фотоизложбата "Това е моята Европа" от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър. Български евродепутати ще връчат наградите на победителите по време на откриването на изложбата на 5 май от 11.00 часа.

Членове на журито на фотоконкурса "Това е моята Европа" са: проф. д-р Ингрид Шикова от катедра „Европеистика” в СУ „Св. Климент Охридски”, фотожурналистът от в. „24 часа“ Десислава Кулелиева, основателят „Булфото“ Евгени Димитров, дългогодишният оператор в БНТ Красимир Михайлов и бившият главен редактор на седмичника „Анонс“ и списание „Черга БГ“ Биляна Богоева. Почетни членове на журито са директорът на Българското училище за политика Ирина Алексиева и пресаташето към Информационното бюро на Европейския парламент в София Биляна Църноречка.

Фотоконкурсът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз. Медийни партньори на проекта "Европа и аз" са сайтовете Actualno.com и Expert.bg.

В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички