Бионсе е напът да стане милиардер. На колко се оценява състоянието ѝ?


Бионсе е напът да стане милиардер. На колко се оценява състоянието ѝ?
Снимка: Getty Images

4711

След успешното си световно турне Renaissance и огромната печалба от него, Бионсе е напът да стане милиардер. Според нова оценка на сп. Forbes, нетното богатство на певицата е нараснало с близо 300 млн. долара тази година до 800 млн. долара, пише Billboard, като цитира Forbes.

Още през юни 42-годишната певица се нареди на 48-о място в годишната класация на Forbes на най-богатите жени в САЩ, които не са наследили състоянието си, като тогава богатството ѝ беше оценено на 540 млн. долара. Увеличението в състоянието на певицата се дължи на печалбите ѝ за 2023 г., по-специално на близо 100 млн. долара (след данъци), спечелени от турнето.

ОЩЕ: Кои са най-богатите жени в САЩ за 2023 година?

Forbes изчислява, че музикалният каталог на певицата вече се оценява на около 300 млн. долара. Останалата част от богатството ѝ идва от лични активи, които тя споделя със съпруг милиардер – рапъра Джей Зи, както и бизнес активи, собственост на компанията Parkwood Entertainment, която тя основа през 2010г.

По данни на Forbes портфолиото от недвижими имоти на двойката се оценява на около 320 млн. долара, включително имение за 200 млн. долара в Малибу, Калифорния, което купиха през юни и което се смята за най-скъпото жилище в историята на Калифорния.

Снимка: Getty Images

Една от основните причини за големия скок на богатството на Бионсе е нейното турне Renaissance, коеро продължи от май до октомври и обиколи 39 града в 17 държави. Renaissance генерира над 579 млн. долара приходи, което го прави едно от 10-те най-доходоносните в историята, според Billboard.

ОЩЕ: 18 нови милиардери влязоха в елитния клуб на най-богатите американци

За филма Renaissance: A Film By Beyoncé, посветен на турнето тя сключва сделка с AMC Theaters, сходна на тази на Тейлър Суифт. Бионсе пусна филма без в него да има участие на филмово студиo, като тя самата е автор, режисьор и продуцент посредством AMC, което означава, че ще си раздели приходите директно с компанията.

Филмът генерира приходи 27,4 млн. долара в световен мащаб в първия си уикенд, като зае първото място в боксофиса в САЩ. Въпреки това той изостава по спрямо филма за турнето Eras Tour на Суифт, който генерира 190 млн. долара (след данъци).

Снимка: Getty Images

След като TIME обявиха Суифт за Личност на годината, на страниците в списанието певицата отдаде почит на вдъхновението на Бионсе, като каза, че тя е „велик разрушител на нормите в музикалната индустрия... Тя научи всеки артист как да обърне масата и да предизвика архаичните бизнес практики.“

Не всички новини през годината обаче бяха добри за Бионсе. През март нейната марка облекла Ivy Park преустанови на 5-годишното си партньорство с Adidas, тъй като продажбите ѝ бяха с 200 млн. долара под очакваните през 2022 г., макар че певицата получи годишно възнаграждение от 20 млн. долара.

През същия месец Бионсе си партнира по модна колекция на име Renaissance Couture с френската модна къща Balmain. През ноември тя пусна своя парфюм Cé Noir, който се продава на сайта ѝ на цена от 160 долара.

Източник: Billboard

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Кои са най-богатите хора в света и какви бизнеси притежават?

Колко пари са били нужни за да сте сред най-богатите в САЩ преди 40 години? А сега?

Баскетболна легенда стана четвъртият спортист милиардер в света

Милиардерът, който започва като асистент на Бил Гейтс, а сега е петият най-богат човек в света

За първи път: Наследеното богатство на новите милиардери е повече от заработеното

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички