Колко пари ви трябват, за да се присъедините към клуба на най-богатия 1% по света?


Колко пари ви трябват, за да се присъедините към клуба на най-богатия 1% по света?
Снимка: iStock

4856

Бариерите за влизане в клуба на богатите от 1% стават все по-строги в целия свят. Ето колко ще ви бъдат необходими за да се присъедините към редиците на най-богатите хора в света.

Създаването на богатство, до голяма степен подхранвано от „стабилното представяне“ на икономиката на САЩ и възстановяването на пазарите на акции, наложи минималните изисквания за хората да се квалифицират като най-богатите в съответните им страни, според доклад на Knight Frank, цитиран от CNBC.

Глобалната консултантска компания отбелязва, че княжество Монако, което има най-гъстото население от милионери в света, запазва първото място за влизане в клуба на богатите от 1% с 12,9 млн. долара, или ръст от 4% спрямо предходната година.

Втори се нарежда Люксембург, който има изискване за влизане от 10,8 млн. долара, следван от Швейцария с 8,5 млн. долара. САЩ са на четвърто място с 5,8 млн. долара, което е 15% повече от година по-рано.

Снимка: iStock

С 5,2 млн. долара Сингапур е пети в света и води в Азиатско-тихоокеанския регион по отношение на богатството, необходимо за влизане в елитния клуб.

Градът-държава, наред с Хонконг, е начело на домакинството на новите богаташи в Азия.

Двете държави предлагат данъчни стимули и благоприятни за бизнеса регулации, за да привлекат 1 100 семейни офиса, които управляват над 4 трлн. долара активи.

Колкото и ексклузивно да звучи клубът от 1%, все пак е сравнително „по-лесно“ да се пробие в неговите редици, отколкото да бъдеш Ultra High Networth Individual (UHNWI), който има глобална средна входна точка от 30 млн. долара, според Knight Frank.

Констатациите подчертават съществените разлики в разпределението на богатството между страните, казва Лиам Бейли, глобален ръководител на изследванията на Knight Frank. „Тъй като по-специално западните страни се борят с държавните дефицити и необходимостта от увеличаване на данъчните приходи, очаквайте по-голям акцент на политиката върху това къде се намира богатството“, добави Бейли.

Снимка: iStock

Той подчерта, че правителствата ще трябва да балансират по въжето между данъчното облагане на богатството и насърчаването на неговия растеж, докато се стремят да развиват своите икономики.

Броят на богатите хора се очаква да нарасне с 28,1% през петте години до 2028 г., което е много по-малко спрямо ръста от 44%, наблюдаван през 5-годишния период до 2023 г., отбелязва Knight Frank.

Последните цифри също подчертават разделението между богатите и бедните в света. От 2020 г. докато петимата най-богати мъже в света са удвоили състоянието си, 5 млрд. души са станали по-бедни, според доклад на глобалната организация Oxfam America.

Движещата сила на неравенството са корпорациите, които отблъскват увеличаването на минималните заплати и профсъюзите, посочва Oxfam.

Източник: CNBC

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Колко пари са били нужни за да сте сред най-богатите в САЩ преди 40 години? А сега?

За първи път: Наследеното богатство на новите милиардери е повече от заработеното

Коя е първата жена в света с лично състояние от 100 млрд. долара?

Милиардерът, който започва като асистент на Бил Гейтс, а сега е петият най-богат човек в света

 

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички