Кристиано Роналдо печели повече от всеки друг в Instagram


Кристиано Роналдо печели повече от всеки друг в Instagram
Снимка: Getty Images/Gulliver

11585

Кристиано Роналдо оглави престижната класация на най-добре печелещите звезди в Instagram. Звездата на Ювентус и Португалия получава по 1,6 млн. долара за всяка спонсорирана публикация в своя профил в социалната мрежа. Кой са най-скъпоплатените инфлуенсъри в България

Бившият футболист на Реал Мадрид изпревари Холивудската звезда Дуейн Джонсън – Скалата, за да се качи на върха в класацията, изготвяна от компанията за маркетинг в социалните медии Hopper HQ. Кристияно за първи път е начело на най-печелившите в Instagram. Петкратният носител на Златната топка има цели 308 милиона последователи в социалната мрежа.

Бившата звезда от кеча Скалата, който играе във филмовата поредица "Бързи и яростни", има 250 милиона последователи и получава малко над 1,52 млн. долара на пост, докато поп звездата Ариана Гранде е плътно зад него с 1,51 млн. долара на рекламна публикация, предава BBC.

Доскорошният лидер Кайли Дженър сега е четвърта с нейните 244 милиона последователи и 1,49 млн. долара на спонсорирана публикация. Друга риалити и Instagram звезда – Ким Кардашиян има 232 милиона последователи и получава по 1,49 млн. долара на публикация, което ѝ отрежда 6-о място. В топ 10 има 6 жени, като за първи път Кайли Дженър или Ким Кардашиян не присъстват в топ 3.

Единственият друг спортист сред челниците в класацията е футболистът на Барселона Лионел Меси. Със своите 224 млн. последователи той заема 7-о място в класацията, печелейки по 1,1 млн. долара на спонсорирана публикация. Бразилската звезда на ПСЖ Неймар е доста по-назад, нареждайки се едва 16-и с 824 000 долара на пост.

Британската компания Hopper HQ, която управлява акаунти в социалните медии от името на компании и частни лица, публикува първата си класация на богаташите в Instagram през 2017 г. Компанията анализира вътрешни и публично достъпни данни, за да разкрие списък с най-добре платените знаменитости и влиятелни фигури в Instagram. Отчитат се фактори като средна ангажираност, колко често те публикуват, индустриални променливи и брой последователи.

 

От миналата година очакваните разходи за публикация в Instagram от Кристияно Роналдо се увеличиха с 54%. Той си партнира с различни компании, за дa рeклaмирa прoдуктитe им.

"Докато Covid-19 продължава да въздейства върху целия ни живот, изглежда, че Instagram е едно от малкото места, които не са засегнати негативно от пандемията, и с хора, които използват приложението повече от всякога, някои биха могли да кажат, че неизбежните приходи ще достигнат своя връх тази година", казва съоснователят на Hopper HQ Майк Бандар.

Макар да е лидер за пръв път, Кристиано Роналдо винаги присъства в топ 5 на най-печелившите знаменитости в Instagram. "С Европейското първенство тази година и няколко дискусионни маркетингови хода през последните няколко седмици, стойността на присъствието на футболиста скочи рязко", отчита Бандар.  

Ето 10-те знаменитости, които печелят най-много на рекламна публикация в Instagram:

1. Кристиано Роналдо – 308 млн. последователи; 1,6 млн. долара на публикация

2. Дуейн Джонсън Скалата – 250 млн. последователи; 1,52 млн. долара на публикация

3. Ариана Гранде – 247 млн. последователи; 1,51 млн. долара на публикация

4. Кайли Дженър – 244 млн. последователи; 1,49 млн. долара на публикация

5. Селена Гомес – 241 млн. последователи; 1,46 млн. долара на публикация

6. Ким Кардашиян – 232 млн. последователи; 1,41 млн. долара на публикация

7. Лионел Меси – 224 млн. последователи; 1,16 млн. долара на публикация

8. Бионсе Ноулес – 189 млн. последователи; 1,14 млн. долара на публикация

9. Джъстин Бийбър – 180 млн. последователи; 1,11 млн. долара на публикация

10. Кендал Дженър – 172 млн. последователи; 1,05 млн. долара на публикация

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички