В навечерието на Свети Валентин: Коя е най-романтичната европейска столица?


В навечерието на Свети Валентин: Коя е най-романтичната европейска столица?
Снимка: iStock

3694

Февруари е известен като месеца на любовта и много двойки организират романтични пътувания именно сега, по случай 14 февруари.

Проучване на Catamaran Charter Croatia класира столиците на континента на базата на техния брой романтични ресторанти и хотели на милион жители. Според проучването "романтичен" хотел или ресторант е този, който е описан като такъв в TripAdvisor.

Представяме ви топ 5 на най-романтични градове в Европа в момента, според проучване на CCC.

Топ 5 на най-романтичните столици в Европа

5. Рим, Италия

Със своите калдъръмени площади, тратории и барокови храмове, Рим е като излязъл от филм. Може да не бъдете пуснати да влезете боси във фонтана Треви като Анита Екберг в Ла Долче Вита, но има и много други живописни фонове за забавления и любовни обяснения. Според поверието, ако хвърлите три монети в популярния фонтан обезателно ще се ожените за любимия човек.

4. Сан Марино

Трите кули на Сан Марино са се превърнали в емблема на страната. Пейзажът, на който се разкрива от тях е невероятен, благодарение на разположението и конструкцията им. Ако поемете по алеите, минаващи между тях, може да се разходите из по-голямата част от стария град.

Монте Титано предлага вълнуващи гледки. При ясно време, можете да видите чак Адриатическо море – идеалното място за романтична разходка.

3. Париж, Франция

Абсолютна класика в жанра, но определено има защо. Всеки човек по един или друг начин свързва Париж с любов. Неслучайно се казва "Виж Париж и умри!". 37 моста свързват северната и южната част на града край река Сена, като всеки от тях разкрива прекрасна гледка към Париж. Кафене или коктейл на някоя тераса, вечеря на свещи в бистро, целувка на върха на Айфеловата кула – всички тези парижки моменти ще ви убедят защо столицата на Франция е така романтична.

2. Монако, Монако

На следващо място в списъка попада Монако, най-вече заради малкия си бутиков размер, но пък с многобройни "романтични" заведения. Сред забележителностите е Кралският дворец. Близо до него може да се посети белокаменната катедрала "Св. Николай" в романски стил и Параклисът на милосърдието (една от най-старите сгради, построена през 1639 г.). На територията на Стария град се намира Форт Антоан, Океанографският музей на Монако. Можете да видите също и великолепните градини на Свети Мартен, Музеят на восъчните фигури и музеят на Стария Монако.

1. Лисабон, Португалия

Португалската столица печели първото място за най-романтична столица тази година. Едни от най-романтичните преживявания са круиз по река Тахо по залез слънце или разходка до нос Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, което всъщност е и идеално място за предложение за брак. Можете да посетите също и двореца на Пена, резиденцията "Кинта да Регалейра" и Замъка на маврите с прекрасна гледка към Атлантическия океан. Чудесна панорама на града можете да видите от църквата "Св. Лучия и да Граса". Можете да изпиете чаша вино, докато се любувате на гледката – романтичен момент, който ще помните дълго време.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Колко ще струва Свети Валентин тази година и как да спестим?

Колко ще похарчат българите за Свети Валентин?

Заради инфлацията: Предлагането на брак у нас вече струва по-скъпо

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички