Ето след колко години Бил Гейтс ще стане трилионер

Ето след колко години Бил Гейтс ще стане трилионер
Източник: Guliver/Getty Images

На Бил Гейтс са му необходими още 915 млрд. долара, за да се превърне в първия трилионер в света. Оказва се обаче, че той е по-близо до сдобиването с тази сума, отколкото си мислим. 

Нов доклад на Oxfam за богатството и неравенството, озаглавен „Икономика за 99%“, установи, че колективното богатство на хора като Гейтс нараства с огромни темпове в последните десет години. В следващите 25 години богатството на Гейтс може да скочи до още по-големи висоти, пише Business Insider.

Според доклада на британската неправителствена организация през 2009 г. в света е имало 793 милиардери. Тяхното общо нетно богатство е възлизало на 2.4 трилиона долара. До 2016 г. най-богатите 793 души в света са натрупали нетно състояние от 5 трлн. долара. Годишният растеж е от 11%.

„Ако този темп се запази, много е вероятно да видим първия трилионер в света до 25 години“, пишат авторите на доклада. С други думи, според сметките на Oxfam, ако тенденцията се запази, Гейтс, който оглавява класацията на Frobes на най-богатите хора в света с 84.4 млрд. долара, може да влезе първи в бъдещ списък на списанието на „Трилионерите в света“.

Едва ли обаче самият Гейтс се вълнува особено много от това. В годините, след като се оттегли от управлението на Microsoft, той се е отдал изцяло на благотворителна дейност.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.