Какво значи да си добър лидер според Леброн Джеймс

Какво значи да си добър лидер според Леброн Джеймс
Източник: Getty Images/Guliver

Много велики атлети са се доказали и като добри лидери, но може би един от най-добрите е баскетболната легенда Леброн Джеймс.

Хората често приемат отговорността си на водачи като бреме или като нещо еднократно. В интервю, цитирано от Inc.com, Джеймс дава друга гледна точка.

"Лидерството не е за един ден, или за два, или за месец. То е нещо постоянно. Когато играеш колективен спорт, разбираш, че не става дума за теб. За да сте успешни, всеки един е важен и да допринася", казва баскетболистът. 

Доказателство за уменията на Джеймс като лидер са резултатите му в и извън залата. Да, индивидуалните му постижения са впечатляващи, но още по-невероятни са отборните му такива. Отборите му са играли финали на НБА девет пъти, а той е печелил три пъти шампионата.  

Леброн влага много постоянство и в проекта "I Promise School" - училище, създадено в партньорство с фондацията му LeBron James Family Foundation, което помага на деца с различни проблеми да продължат образованието си.

Според веруюто на баскетболиста най-важната задача на лидерите е "повдигат" останалите по пътя към успеха, да ги вдъхновяват и мотивират, да им помагат да се превърнат в най-добрите версии на самите себе си. 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.