Ким Чен Ун има 100 коли, 30 пиана и часовници за 8 млн. долара

Ким Чен Ун има 100 коли, 30 пиана и часовници за 8 млн. долара

Личният живот на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е обвит в мистерия. Тоталитарната държава разкрива много малко подробности и то прекарани през строг филтър. Все пак не всичко може да остане скрито, особено що се отнася до богатството му. Смята се, че Ким Чен Ун притежава около 5 млрд. долара, пише сайтът The Richest. И определено не е пестелив с парите си.

За разлика от средностатистическия жител на страната си, който живее в мизерия, Ким тъне в лукс. Той има 17 различни имения, снабдени с всички екстри, включително частни киносалони.

Знае се също така, че обожава автомобилите и има над 100, като любимата му марка е Mercedec. Притежава и частен самолет, както и - подобно на всички богаташи - собствена яхта. На нея се е качвал бившият баскетболист Денис Родман - любимец на Ким, който беше поканен да му гостува в Северна Корея. Родман разказа след това, че яхтата е много луксозна, а експерти предполагат, че струва около 8 млн. долара.

Кой колко е богат в британското кралско семейство

Кралските финанси са нещо сложно, тъй като много от данните за тях се пазят в тайна. В публичното пространство обач...

На точно същата сума се равнява и колекцията от маркови часовници на диктатора, пише The Richest. Но и с това разточителството му не се изчерпва. Ким Чен Ун притежава няколко частни голф игрища, чиято поддръжка е 500 000 долара на година.

Една от интересните му мании е тази по... пианата. Ким има над 30 в различни си къщи. Не се знае обаче дали той изобщо може да свири на пиано или просто смята, че инструментите изглеждат добре сред останалия интериор.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.