Най-богатият румънец е увеличил още състоянието си през 2017 г.

Най-богатият румънец е увеличил още състоянието си през 2017 г.
Източник: Getty Images/Guliver

Бившият спортист и настоящ бизнесмен Йон Циряк зае лидерското място в класацията на най-богатите румънци за четвърта поредна година.

Състоянието на Циряк е нараснало със 7.6% на годишна база през 2017 г. и достига 1.7-1.8 млрд. евро, пише списание Capital. Той притежава миноритарен дял в застрахователната компания Allianz-Tiriac, както и инвестиции в недвижими имоти, автокъщи и дистрибуция на петролни продукти.

Циряк е и единственият румънец, който попадна в тазгодшната класация на милиардерите на сп. Forbes. В нея той се нарежда на 1 795-о място, като от изданието изчисляват състоянието му на 1.1. млрд. долара към март.

Шефът на Burger King задава един въпрос на всички кандидати за работа

Даниел Шварц е изпълнителен директор на Restaurant Brands International - компанията-майка на веригите за хранене B...

Второто място в тазгодишната класация на най-богатите хора в северната ни съседка се заема от братята Павал, които основават веригата хипермаркети Dedeman през 1992 г. Състоянието на Драгуш и Адриан Павал се оценява на 1.1-1.2 млрд. долара, след като през миналата година то възлизаше на 920 – 950 млн. евро.

На трета позиция е Золтан Тезари, собственик на телекома RCS&RDS. Неговото богатство възлиза на между 550 и 570 млн. евро.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.