Нови разкрития уличиха Лео Меси в укриване на доходи

Нови разкрития уличиха Лео Меси в укриване на доходи
Източник: Getty Images/Guliver

Часове преди втория му мач на Световното първенство по футбол, аржентинската звезда Лионел Меси получи неприятна изненада. Нови разкрития от Panama Papers го уличават в съмнителни финансови операции. 

Досиетата "Панама" (Panama Papers) бяха публикувани през 2016 г. и оповестиха мащабни офшорни схеми, облагодетелствали множество политици и известни личности от цял свят. Още тогава в списъците се появи името на Меси - оказа се, че той притежава подставена фирма, чрез която укрива доходите си. Футболистът обаче отрече фирмата да е активна.

Сега се появиха нови данни от документите, които показват, че всъщност тя извършва дейност, пише The Irish Times. Фирмата се казва Mega Star Enterprises, базирана е в Панама и Меси и баща му са я използвали, за да избегнат плащането на данъци в размер на милиони долари.

Най-богатите футболисти, които ще играят на Световното първенство в Русия

Футболни страсти завладяват света. Мондиалът в Русия обещава да бъде изключително интересен. Ще бъдат изиграни общо...

Новата информация е от изтичане на вътрешни имейли на адвокатската кантора "Монсак Фонсека" - основен играч в скандала с офшорките. В тях пише, че фирмата е активна и има клиенти, които я ползват.

Потърсен за коментар, адвокат на Меси е отрекъл всякакви нелегални действия на футболната звезда. А адвокатската кантора „Мосак Фонсека“ е отказала всякакъв коментар по новите разкрития.

Поредните разкрития уличават във финансови измами и други политици и известни личности, сред които аржентинския президент Маурисио Макри, бившия премиер на Малайзия Наджиб Разак и френския бижутер Пиер Картие.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.