Почина Джон Барлоу, един от основателите на съвременния интернет

Почина Джон Барлоу, един от основателите на съвременния интернет
Източник: Getty Images/Guliver

Джон Пери Барлоу – един от създателите па съвременния интернет и основател на американската неправителствена организация Electronic Frontier Foundation (EFF), защитавала правата в киберпространството, почина в съня си на 70-годишна възраст.

„Днес интернет загуби своя герой. EFF скърби за кончината на мъдрия си основател Джон Пери Барлоу”, се казва в съобщение на страницата на НПО във Facebook, предаде БГНЕС.

„Без преувеличения може да се каже, че основните сегменти на интернет, които днес познаваме и обичаме, съществуват и се развиват благодарение на ръководството и вижданията на Барлоу”, отбелязват от EFF.

Как Меган Маркъл помага на британската икономика и то с милиони

Откакто се сгоди за принц Хари, интересът към американската актриса Меган Маркъл е огромен. Оказва се обаче, че за ...

Заедно с Джон Гилмор и Мичъл Капор Барлоу беше в основата на създаването през 1990 на правозащитната организация Electronic Frontier Foundation, която защитава правата на потребителите на електронни средства за комуникация от посегателства на правителствени органи и частни корпорации.

Освен това, той е известен и с работата си в сферата на интернет.

През 70-те години, в съавторство с китариста Боб Уеър, Барлоу пише и няколко песни за американската рок група Grateful Dead.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.