Ричард Брансън съветва как да увеличите стократно шансовете си за успех

Ричард Брансън съветва как да увеличите стократно шансовете си за успех
Източник: Getty Images/Guliver

Всяка година основателят на Virgin Group Ричард Брансън организира конкурс за бизнес идеи. По повод тазгодишното издание той сподели своето виждане за това как човек може да повиши многократно шансовете си за успех в кариерата.

"Какво предизвиква хората да измислят страхотни идеи за бизнес? Трудностите. Когато си ядосан на нещо, използваш тази емоция и получаваш вдъхновение как да решиш проблема си", заяви Брансън, цитиран от Business Insider.

За пример той даде съсъздателя на компанията Innocent Ричард Рийд. Неговата първа работа била във фабрика за кучешка храна, където му плащали по 2 паунда на час. Задължението му било буквално да седи по цял ден на колене и да събира падналите от машините кучешки бисквитки.

25-те най-влиятелни хора в интернет

Всяка година списание Time съставя класация на най-влиятелните личности в интернет. Това са хора с милиони последов...

Рийд бил сигурен, че има и по-добър начин да се върши тази работа и помолил началника да му даде метла, с която да събира бисквитите. "Синко, метлата си ти", му казал шефът. В този момент Рийд разбрал, че иска сам да си бъде шеф и решил да стартира собствен бизнес. 

Брансън цитира и атлетът Мохамед Фара, според който спортът също може да ни научи много за бизнеса. И в двете сфери трябва да бъдеш честен със себе си. Понякога ще се проваляш и ще правиш грешки. Но именно чрез тях можеш да добиеш най-силната мотивация.

Колко богата е Ангела Меркел?

Ангела Меркел е една от най-разпознаваемите личности в света. От 2000 г. насам тя е лидер на Християндемократически...

"Каквото и да правиш в живота - да тичаш маратон, да създаваш бизнес, каквото и да е, използвай яда си като вдъхновение и ще имаш много по-големи шансове за успех. А и ще се забавляваш повече", обобщава Брансън.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.