Уолстрийт в еуфория след изказването на Тръмп

Уолстрийт в еуфория след изказването на Тръмп
Източник: Getty Images/Guliver

Лаел Брейнърд от Фед обрисува позитивна картина за икономиката в САЩ и света, която подкрепя аргументите за скорошно повишение на лихвите. Това беше значително изказване имайки предвид, че Брейнърд обикновено беше предпазлив.

ISM индекса в САЩ скочи през февруари до две и половина годишен връх от 57.5 при очаквания за резултат от 54.5.

В Нова Зеландия управителя на централната банка Греъм Уилър изказа мнение, че шансовете за следващата промяна на лихвите да бъде нагоре или надолу са равни.

През нощта беше налице силно рали на долара след силните данни от ISM индекса, изказването на Брейнърд от Фед и факта, че хората приемат Тръмп още по-положително след речта му пред Конгреса.

Доларовият индекс скочи до нивото на съпротива при 102, а в посока надолу изглежда солидно подкрепен от 100-дневната пълзяща средна.

Долар/йена отново премина над средата на рейнджа оформен след средата на януари. По този начин зоната 112-115 отново остава непробита.

Паундът проби важно ниво на подкрепа и вече е под 100-дневната пълзяща средна. Затварянето под 1.24 ще доведе най-вероятно до слизане към 1.20.

Еврото отново е притиснато към нивата от 1.05.

Икономически данни, изказвания и реч пред Конгреса от САЩ доведоха до силен ръст на доходността по облигациите

Доходността по американските облигации продължи да нараства и през нощна след коментарите от Фед, речта на Тръмп и данните за ISM индекса и достигна най-високи нива след 2014.

Доходността по основните европейски облигации също нарасна следвайки движенията на американските книжа.

Френските облигации обаче бяха по-волатилни след новината, че кандидат президента на десно-центристите Франсоа Филон може и да се откаже от кампанията.

Резки покачвания на индексите

Дау Джоунс проби с лекота и нивото от 21 000, а трите основни американски индекса скочиха с около 1.3% след речта вчера на Доналд Тръмп, която доведе до ралита на капиталовите пазари и най-вече на акциите от финансовия сектор.

Европейските индекси също скочиха рязко като начело на растежа беше Франция. CAC 40 нарасна с 2.10%, докато в Германия DAX се повиши с 1.97%, а в Лондон FTSE 100 отчете печалби от 1.64%.

По-голямата вероятност за повишение на лихвите на Фед през март помогна най-вече на банките и на финансовия сектор.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.