Героят на домашния офис: сандвичът


Героят на домашния офис: сандвичът
Снимка: ПР

6004

През последните месеци много компании заложиха на "хоум офис", за да продължат да работят в условията на COVID-19. И не само работим повече вкъщи, но и се храним. А сред любимите ни бързи закуски/обяди е сандвичът. Хрупкав хляб с вкусен пълнеж...

Макар че приготвянето на сандвич изглежда лесно, има няколко неща, които трябва да знаете. За да стане по-сочен, е хубаво добре да намажете филиите хляб, а маргаринът, макар да има противоречиви мнения за него, е добър избор.

Приемът на мазнини оптимално ни дава 15-30 % от нашата енергия. Ето защо е важно да се избират храни богати на ненаситени мастни киселини. Слънчогледово, ленено семе, рапично и маслиново олио, съставките на растителните маргаририни са "добри мазнини" и помагат запазването на ниските нива на холестерола в кръвта.

Истината е, че преди маргаринът се е правил с горещо третиране и добавяне на хидрогени, но благодарение на специалистите по хранене и иновативните технологии през 90-те, хидрогенираното растително масло е заменено напълно през последните 30 години.

Маргаринът е смес от растителни мазнини-масла и вода. Също както маслото, което има животински произход, маргаринът може да се добие и вкъщи. Чрез процес на смесване и изстудяване в няколко фази. Само ще имате нужда от някакъв емулгатор, така че водата и мазните капки да се смесят ефективно. Това може да е например яйчен жълтък. В индустриални условия за тази цел обикновено се използва лецитин, който има допълнителен положителен ефект върху нашето тяло, като стимулатор на функциите на нервната система и метаболизма.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички

Най-четени новини


виж всички