Израелската Elbit Systems стартира оръжейно предприятие в ОАЕ


Израелската Elbit Systems стартира оръжейно предприятие в ОАЕ
Снимка: iStock/Guliver

2512

Израелският производител на оръжия Elbit Systems стартира в неделя ново предприятие в Обединените арабски емирства - съобщение, което предшества посещенията в Дубай на висши израелски военни служители. САЩ дава 1 млрд. долара на Израел за ПВО системата "Железен купол"

Производителят на дрон "Хермес" и на най-съвременните технологии за наблюдение, наред с други продукти, приветства съобщението като продукт на т.нар. Споразумения Авраам, с които Израел установи дипломатически отношения с няколко арабски държави, включително ОАЕ, миналата година.

Новото предприятие, Elbit Systems Emirates, "ще се стреми да развива дългосрочно сътрудничество с въоръжените сили на Обединените арабски емирства (ОАЕ)", се казва в изявление на израелската фирма.

Вицепрезидентът на компанията Ран Крил заяви, че "Споразуменията Авраам осигуряват стабилна основа за бизнес сътрудничество в региона", като нарече ОАЕ един от "важните нови пазари" за Elbit.

Командирът на израелските военновъздушни сили Амикам Норкин беше в ОАЕ през уикенда, за да присъства на авиошоуто в Дубай, след като миналия месец неговият колега от емиратите посети Израел, за да наблюдава най-голямото в историята на Израел съвместно военно учение.

Министърът на отбраната и бивш началник на генералния щаб на израелските въоръжени сили Бени Ганц и други висши служители в областта на отбраната ще посетят Дубай следващата седмица, за да открият "първия в историята национален павилион" на авиошоуто, се казва в изявление на кабинета на Ганц. Дубай строи кабинков лифт над града за движение със 150 км/ч

Други водещи израелски фирми от отбранителната промишленост, включително гигантът "Рафаел", ще участват в изложението, заявиха от кабинета му.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички