Дубай строи кабинков лифт над града за движение със 150 км/ч


Дубай строи кабинков лифт над града за движение със 150 км/ч
Снимка: Pixabay

7314

Водещ претендент да предостави на Дубай нова система за масов транспорт, окачена на релси, публикува подробности за това как могат да се използват неговите кабинки в градското небе. Дубай ще има най-високият хотел-небостъргач (ВИДЕО)

USky Transport, използвайки технология на Unitsky String Technology, проектирана в Беларус, разкри първата си прототипна пътническа линия в емирство Шарджа тази седмица, съобщава National, предаде БГНЕС. 

Базираната в Минск компания е една от няколкото, които наддават за развитие на търговска пътническа линия в ОАЕ през следващите две години. 

Учените разкриха планове за създаване на Център за научни изследвания и развитие на uSky в Шарджа. Центърът за иновации Skyway ще бъде разработен на текущата площадка за тестване в Парк за изследвания, технологии и иновации в Шарджа. Той ще включва няколко линии, използващи свръхмощна окачена кабелна технология за пренасяне на пътнически и товарни кабинки със скорости от 150 км/ч до 500 км/ч. 

„Тук има огромен потенциал“, каза Олег Зарецки, главен изпълнителен директор на uSky Transport и добави: „Искаме да преместим транспорта на следващо ниво, където няма да има земни препятствия или трафик. Предлагаме на хората концепцията за бъдещето“. 

В Минск вече оперират пет тестови линии. Стоманената обвивка, затваряща релсовата глава, е значително по-евтина от съществуващата транспортна инфраструктура. Кабинките са разположени на всеки 50 метра и са издигнати на 15 метра от земята. 

Системата изисква минимално придобиване на земя за строителство за пренасяне на аеродинамични кабинки с висока енергийна ефективност между транзитни подстанции. 

През 2019 г. транспортната система uSky, по-рано наречена Skyway Greentech, подписа споразумение с Управлението за пътища и транспорт в Дубай за разработване на футуристични решения за задръстванията. Подобна сделка беше подписана наскоро с Zhong Tang Sky Railway Group за изследване на „футуристични транспортни системи“, след като компанията от Ченгду представи своя прототип на монорелсов път през 2016 г. Конкурс за летище за коли обяви британското правителство

Стратегията за автономен транспорт в Дубай има за цел да превърне 25% от всички пътувания в града в автономни до 2030 година.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички