САЩ санкционира българска фирма за заобикаляне на санкциите срещу Русия


САЩ санкционира българска фирма за заобикаляне на санкциите срещу Русия
Снимка: iStock

3074

САЩ обявиха нови санкции срещу 22 физически и юридически лица от различни държави, които според Вашингтон, се опитват да заобикалят санкциите срещу Русия, съобщи американското Министерство на финансите.

Според данни на финансовото министерство на САЩ в черния списък са включени фирми от България, Израел, Кипър, Латвия и Сингапур. Дейността им е свързана с електронно компютърно оборудване, разработки в областта на отбраната, търговия и строителство.

Санкционираната българска компания е "Ю-СТОУН ЛИМИТЕД" ООД, ръководена от Александър Волфович. Според списъка на сайта на американското ведомство, Александър Волфович е роден на 26 октомври 1961 г. и има израелско и кипърско гражданство.

Дейността на въпросната фирма е свързана с проучване, проектиране, изработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно осигуряване, производство и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, производствена, консултантска, посредническа и търговска дейност и услуги, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.

"Отчаяните опити на Русия да използва подставени лица, за да заобиколи санкциите на САЩ, показват, че мерките са направили много по-трудно и скъпоструващо за руския военно-промишлен комплекс снабдяването на военната машина на Путин", посочи зам.-министърът на финансите на САЩ Уоли Адейемо.

По думите му насочването към проксита е сред многото стъпки, които Министерството на финансите и коалицията им от партньори е предприела и продължава да предприема, за да затегне прилагането на санкции срещу руския отбранителен сектор, неговите благодетели и неговите поддръжници.

От ведомството посочват, че за последната година са наложили санкции на над 100 физически и юридически лица, заобикалящи международните санкции и експортния контрол, наложени на Русия. САЩ санкционира най-големия руски производител на микрочипове

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Русия отговори: Санкционира 15 български оръжейни компании, сред които ВМЗ и "Арсенал"

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички