Германската енергийна компания E.ON отказва да спре "Северен поток 1"


Германската енергийна компания E.ON отказва да спре "Северен поток 1"
Снимка: Getty Images/Guliver

4325

Най-големият оператор на енергийни мрежи в Европа - E.ON е отхвърлил исканията да спре газопровода "Северен поток-1" като част от санкциите срещу Русия за нахлуването в Украйна. Това съобщи компанията пред в. "Райнише пост", цитирана от Ройтерс. Санкциите започнаха: Германия спира газопровода "Северен поток 2"

След като миналата седмица германското правителство спря "Северен поток-2", премиерът на Полша Матеуш Моравецки призова в събота и за затварянето на "Северен поток-1", който трансферира руски газ за Германия от 2011 г. Скок в цените на петрола и газа след новите санкции срещу Русия

"Северен поток" е съвместно предприятие на руския "Газпром", германския производител на петрол и газ Wintershall DEA, PEG Infrastruktur, дъщерна компания на E.ON, нидерландската Gasunie и френската Engie.

E.ON, която притежава дял от 15,5 на сто в "Северен поток 1“ обяви, че проектът е напълно различен от текущите дискусии за "Северен поток 2“, предаде БТА. Рублата се срина до рекордно ниско ниво след затягането на санкциите

"Северен поток-1“ е тръбопровод, който има разрешително и е напълно работещ, каза говорител на компанията пред изданието, допълвайки, че пропусквателната му способност е била използвана на 100 процента през последните две години.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички