Кампания 2021 за директните плащания започна онлайн


Кампания 2021 за директните плащания започна онлайн
Снимка: Pixabay

3620

"Кампания 2021" по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн, съобщават от ДФ "Земеделие" (ДФЗ). Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената от ДФЗ Система за електронни услуги (СЕУ), съгласно Заповед на изпълнителния директор на фонда.

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към ИСАК (Интегрирана система за администриране и контрол) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. Информацията включва и пространствени данни за използваните от земеделците площи.

Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба "Земеделие", където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни са публикувани на интернет страницата на ДФЗ - раздел "Директни плащания 2014-2020", секция "Кампания 2021".

В СЕУ на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) е възможна регистрацията на данни по заявленията за подпомагане. Системата е достъпна за регистрирани потребители, като самата регистрация в системата става с подаване на заявка от секция "Потребителски панел".

С цел улеснение на земеделските стопани в секция "Обратна връзка и помощ" на СЕУ са публикувани видео ръководства за работа със системата.

Още от Земеделие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички