Течни торове - задължителни за подхранване на почвата


Течни торове - задължителни за подхранване на почвата
Снимка: iStock/Guliver

5233

Почвата е от изключително значение за развитието на растенията. Плодородната, умерено влажна почва, богата на хранителни вещества и елементи ще даде на насажденията всичко, от което се нуждаят, за да имат богата и вкусна реколта.

Почвата се изтощава или в състава й започват да липсват важни микроелементи. Затова е необходимо тя да бъде подхранвана с торове.

Торовете могат да бъдат сухи или течни. Безспорно течните торове са по-предпочитани, защото са по-лесни за дозиране и прилагане. Друго тяхно предимство е, че могат да се поставят в напоителните системи.

Препоръчваме ви употребата на течни биоторове, които са създадени от натурални съставки и обогатяват почвата без да навреждат. Био течните торове щадят природата и с тях няма опасност от предозиране и увреждане на растенията. Точно такива са разработките на фирмата Хидроферт, които предлагаме. Те са изключително ефективни и тяхното положително влияние е доказано с годините. Тенденцията да се използват био продукти става все по-актуална и затова ние се стремим да предложим на нашите клиенти максимален избор и различни решения. В нашия сайт може да разгледате предложенията ни за течни торове за подхранване на почвата: https://www.sortovisemena.bg/torove/italianski-techni-i-granulirani-torove

Хидро Хумик 16 - е течна формула с висока концентрация на хуминови киселини и екстракт от Леонардит, извлечени от специално подбрани суровини. Той подобрява качествата на почвата, повишавайки катионния обмен и абсорбирането на хранителни вещества. Продуктът подобрява не само почвата, но и растенията, като ги предпазва от натрупване на соли и контролира процеса на минерализация; увеличава развитието на кореновите системи, кълняемостта на семената, растежа на стъблото, леторастите и листата.

Хидро Фулвик - е течна формула с висока концентрация на флувокиселини, които се извличат от точно подбран източник. Този продукт подобрява характеристиките на почвата, благоприятствайки катионния обмен и усвояването на хранителните елементи, благодарение на карбоксилните и фенологичните групи, които образуват хелати. Хидро Фулвик има различни релевантни функции, действащи както върху корените, така и директно върху растителността: контрол на процесите на минерализация, избягване натрупването на сол; подобряване на покълването на семената; по-добър растеж на стъблата, пъпките и листата.

Биалга 15 - съдържа 15% морски водорасли от видовете Sargassum, Aschophyllum Nodosum и Laminaria. Добавени са естествени фитохормони, ензими, протеини, витамини, аминокиселини, полизахариди. Биалга 15 се използва за стимулилане на растежа. Продуктът подпомага развитието на растенията, прави ги устойчиви и здрави. Използването му увеличава добивите, удължава периода на растеж и узряване на плодовете, както и тяхната трайност. Подобрява кълняемостта на семената, помага за развитието на корена, повишава устойчивостта на растенията към стресови условия, намалява значително влошаването на хлорофила, подобрява метаболизма на клетките.

Хидро Алга - е продукт, съдържащ 100% морски водорасли от вида Aschophyllum Nodosum, преработени при ниска температура. Обогатен е със стимулиращи вещества като естествени фитохормони, ензими, протеини, витамини, аминокиселини и полизахариди. Хидро Алга може да се използва като стимулатор на растежа, защото подпомага развитието на растенията като подобрява тяхната физиология.

Хидро Голд Супер - е напълно водоразтворим препарат, получен от хидролизата на висококачествени органични вещества. Благодарение на високото и балансирано съдържание на аминокиселини, олигопептиди, пептиди с ниско или средно молекулно тегло, този продукт е на едно от първите места между протеиновите органични торове. Прилагането на Хидро Голд Супер води до по-високи добиви, по-добри органолептични свойства и по-високо качество на плодовете.

Нийм Кейър Fl - е високоактивен органичен тор, предназначен специално за развитието на корена. Прилагането му подпомага образуването на по-голям брой и по-дебели корени, както и коренови власинки. Подхранени с препарата, корените стават по-силни и по-устойчиви на вредителите в почвата. Биостимулиращо действие на продукта, подпомага развитието на растенията засадени в „уморени“ почви или такива с нематода. Нийм Кейър Fl (Neem Care Fl) подобрява устойчивостта на насажденията при неблагоприятни външни условия.

Root Guard е продукт с високо съдържание на вещества, получени по специална RS technology, съчетаващ хранителни и стимулиращи растежа елементи. В него има добавена полезната почвена гъба Trichoderma harzianum. Различни експериментални приложения доказват, че този микроорганизъм е в състояние да установи взаимна връзка с корените на растенията и да ограничи растежа на патогени чрез хиперпаразитизъм. Хранителният компонент на този продукт (аминокиселини, хуминови киселини и морски водорасли Ascophyllum nodosum) осигурява биостимулиращ ефект, който води до развитие на корените и по-добро усвояване на всички хранителни елементи. Това от своя страна води до балансирано вегетативно развитие. Основните  ефекти от приложението на този биологичен стимулант на растежа е образуването на по-голям брой корени, които растат по-здрави и енергични.

Гроу Куик е органичен азотен течен тор, който съдържа свободни аминокиселини, които лесно се абсорбират, олигозахариди, ензими, хуминови киселини, бетаини и други компоненти, важни за растителния метаболизъм. Поради вложените в него водорасли, хуматни киселини и хидролизиран биостимулант той осигурява много предимства, като: по-високи добиви, по-здрава коренова система, по-добър растеж на растенията; по-голям размер на плодове с по-високо съдържание на захар, по-устойчиви на болести и вируси насаждения. Тези плюсове се дължат на съдържащите в него хуматни киселини, морски водорасли Ascophyllum Nodosum и хидролизиран биостимулант.

Вигор L Рапидо е изцяло натурален продукт, който дава отлични резултати благодарение на високата концентрация и оптималното взаимодействие на неговите компоненти. Продуктът подпомага фотосинтезата, растежа, образуването на растителни хормони и цветен прашец. Използвайки Вигор L Рапидо ще получите: по-високи добиви, по-голям размер на плодовете, подобряване на органолептичните характеристики на културите и по-дълъг срок на годност на продукцията. Изключително добър продукт, поради съчетанието в себе си на Морски водорасли от вида Sargassum, Хуматни киселини и растителни протеини, фолиева киселина и витамини.

Употребата на био течните торове ще ви помогне да направите почвата по-плодородна, а растенията по-здрави и устойчиви и всичко това безвредно и безопасно.

Още от Земеделие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички