Бизнесмен заведе дело срещу НАП за 1 милиард лева


Бизнесмен заведе дело срещу НАП за 1 милиард лева
Снимка: Actualno.com

12100

Габровски бизнесмен съди Националната агенция за приходите за рекордните 1 милиард лева. Мартин Петров е внесъл исковата молба по Закона за отговорността на държавата и общините на 1 декември в Административния съд. В нея той посочва, че здравето му е съсипано заради тормоз от данъчните.

Преди 7 години Мартин Петров се връща от чужбина и започва бизнес със зърнени култури. Търгува с партньори от Гърция и Италия и Кипър. Само за няколко години развива бизнеса си, през 2016 г. оборотът на фирмата достига 3,5 млн. лева. Наказаха тежко измамник, присвоил чуждо зърно за милиони

"И от март 2017 г. започнаха първите проверки. След това постъпва ново искане и са ми наложили 22 акта. Бяхме в съда, за да обжалваме тези актове. 19 от тях отпаднаха, три бяха потвърдени. След като НАП видя, че повечето актове са отпаднали, започна проверка след проверка пак по разясняване на случаи. Започнаха ревизия, която продължи около 8 месеца", разказва бизнесменът пред BG ON AIR.

Той твърди, че инспектори от дирекцията на НАП в Бургас очаквали финансови стимули от него. След като отказал, тормозът от данъчните продължил. Междувременно Мартин е диагностициран с тежко сърдечно заболяване.

"Един инспектор по приходите загатна, но няма как да стане, да влизам в корупционна схема. Не мога да извадя праи, аз си плащам данъците, ще си изтърпя наказанията, ако актовете са правилни. Спрях да правя всичко, телефонът си го изключих, спрях да работя, спрях да се грижа за семейството си и за детето си. Спрях да извършвам всякаква дейност, не исках да коментирам с никого. Преместих се в Германия само, за да не преживявам това нещо в България", сподели за тормоза Петров.

Адвокат Десислава Колева обясни, че клиентът ѝ съди за 1 млрд. лева НАП, но не заради имуществената облага. "Бизнесът му е съсипан, до такава степен, че към момента той е останал без никакви доходи, с изключение на пенсията, която получава по инвалидност", уточни адвокатът.

44-годишният бизнесмен заяви, че няма какво да губи от делото. А ако получи обезщетението, ще го даде за благотворителност. "Българското общество да не се страхува - това е кауза, не става дума за пари! Това е за нашите деца, аз от тези пари не искам, ще бъдат раздадени", категоричен е Петров.

От НАП заявиха, че не са запознати със случая. Очаква се делото да бъде насрочено за началото на новата година.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

НАП осъди ЧСИ заради измама за над 1 милион лева

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички