Гроздан Караджов отрече да е искал допълнителни 3,9 млрд. лв. за МРРБ


Гроздан Караджов отрече да е искал допълнителни 3,9 млрд. лв. за МРРБ
Снимка: БГНЕС

2242

Това, което ви беше представено вчера на пресконференция като основен проблем, че едва ли не аз съм поискал или "Има такъв народ" са поискали 3,9 млрд. лева допълнителен бюджет на МРРБ, е лъжа. Това заяви на пресконференция вицепремиерът и министър в на регионалното развитие и благоустройството в Гроздан Караджов, който днес депозира оставката си в Министерски съвет. Той допълни, че никога не е искал тези пари и от негова страна няма нито ред с подобни искания. Спор за милиарди извадил партията на Слави от властта

Вчера премиерът Кирил Петков съобщи пред медиите, че на правителственото заседание за обсъждане актуализацията на бюджета, министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов от квотата на "Има такъв народ", е поискал безпрецедентно увеличение бюджета на ведомството му с 3,6 млрд. лв. "В тази актуализация той поиска допълнително 3,6 млрд. лв. да бъдат платени на същите тези фирми, които последните няколко години бяха разследвани от министър Бойко Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация е за увеличение на пенсиите, да помогнем на работещите семейства, да намалим цените на бензина и дизела и да премахнем ДДС на хляба, получихме отговор, че няма да се съгласят", обясни Кирил Петков. ИТН били във властта, за да получат обществени поръчки през АПИ

"Внушенията за кражба и корупция по мой адрес са нелепи, 3,9 млрд. лв., аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура, нито един търг няма да се прави от мен, нито едно плащане няма да излезе от мен", коментира вчера министър Караджов в ефира на bTV.

Вицепремиерът в оставка напомни, че 1,2 млрд. лева са парите за разплащане с пътностроителните фирми за извършени от тях текущи ремонти и поддържка на пътни участъци, от които вече половината са платени, а за останалата част бе поет ангажимент от премиера да се платят до 30 юни и това е част от решение на парламента.

Други 1,2 млрд. лв., по същото решение на НС, са за довършване на започнати 278 пътни отсечки, оставени неремонтирани, а 500 млн. лв. са за "Автомагистрали" по строителството на "Хемус". "Спомняте си моето изречение - имаме нула лева за автомагистрала, извън тях още половин милиард, които не бяха сложени в бюджета, въпреки че бяха за автомагистралите, включително за Кресна и за Велико Търново – Русе", посочи Караджов и допълни, че още 500 млн. лева са за проекти на общините.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички