Изтича срокът за отстъпка от данъците


Изтича срокът за отстъпка от данъците
Снимка: Pixabay

6111

Остават по-малко от два дни, в които гражданите могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от отстъпката, те трябва да подадат декларацията си до 31 март, да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне, напомнят от Националната агенция по приходите (НАП).

"Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП)", припомнят от ведомството. Потребителят може и да провери онлайн дали няма подлежащи на събиране задължения към хазната.

Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г., заради почивните дни около великденските празници. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата, да се подадат на място в офис на НАП или в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП или на телефон: 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на Вашия телефонен оператор.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички