UBS приоритизира интегрирането на инвестиционния бизнес на Credit Suisse


UBS приоритизира интегрирането на инвестиционния бизнес на Credit Suisse
Снимка: iStock

2961

Швейцарската банка UBS ще даде приоритет на интегрирането на инвестиционния бизнес на Credit Suisse и ускореното съкращаване на разходи. До няколко месеца ще се вземе и решение за бъдещето на местния бизнес в Швейцария, пише Financial Times, позовавайки се на запознати източници.

Поглъщането от UBS на конкурента му трябва да приключи в следващите седмици, след което новият висш мениджърски екип ще се заеме с надзора на най-големия проект за банкова интеграция след финансовата криза.

Ръководството първо ще обедини двете инвестиционни банки, за да се избегне дублиране на дейности.

Тази седмица изпълнителният директор на UBS Серджо Ермоти е призовал служителите на банката да не третират служителите на Credit Suisse като конкуренти, гласи бележка, с която медията разполага. „Нашите съперници са тези извън обединената фирма, които активно се опитват да се възползват от текущата ситуация, за да привличат клиенти, бизнес и таланти“, пише той.

UBS смята да закрие по-голяма част от инвестиционния бизнес на Credit Suisse, като много от всички 17 000 служители на подразделението вероятно ще бъдат освободени. UBS се опитва да задържи банкери, специализирани в области на растеж, като фармация, технологии, медии и телекомуникации.

UBS планира да вземе решение за съдбата на местния бизнес до края на лятото, според запознато лице. Въпреки че UBS първоначално смяташе да задържи печелившата швейцарска универсална банка на Credit Suisse, сега ръководителите са отворени за други опции за бизнеса – включително потенциално отделяне като средство за запазване на хиляди работни места и защита на стойността на акционерите, посочват източници на медията.

Вътрешният бизнес на Credit Suisse ще продължи да се управлява от Андре Хелфенщайн и ще докладва на напускащия главен изпълнителен директор на Credit Suisse Улрих Кьорнер, който ще се присъедини към изпълнителния съвет на UBS, за да наблюдава процеса на интеграция. Всички настоящи ръководители на Credit Suisse ще докладват на Кьорнер и на еквивалентен ръководител от UBS след приключване на сделката.

UBS също планира да ускори съкращаването на разходите след поглъщането. Ръководителите на Credit Suisse вече се опитаха да намалят разходите с 2,8 млрд. долара за 3 години. Шефовете на UBS смятат, че усилията трябва да бъдат по-задълбочени и по-бързи, за да отразят спадащите приходи в бизнеса.

Усилията за намаляване на разходите ще бъдат под контрола на Щефан Зайлер, който ще бъде назначен като ръководител човешки ресурси и корпоративни услуги и ще отговаря за служителите, недвижимите имоти и управлението на доставчиците.

Медията припомня, че Credit Suisse беше спасена от колапс, след като претърпя втори тежък период и значителен отлив на клиенти за по-малко от 6 месеца. UBS засега отказва да коментира плановете за интегрирането на двете банки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Заради Credit Suisse: Огромен спад в печалбата на UBS

Милиарди са напуснали Credit Suisse само през първото тримесечие

Как се отрази на Швейцария спешното спасяване на Credit Suisse?

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички