Добрич наложи по-строги мерки срещу коронавируса


Добрич наложи по-строги мерки срещу коронавируса
Снимка: iStock

8590

От днес до края на август в община Добрич са въведени нови, по-строги противоепидемични мерки. Целта е да се ограничи разпространението в общината на коронавирусната инфекция, което вече е не само клъстерно, но и дифузно. През последните дни това е един от градовете с най-много нови случаи. Заповедта е на кмета на община Добрич Йордан Йорданов, предаде БНР.

Преустановяват се присъствените учебни часове в центровете за подкрепа на личностно развитие и специализираните обслужващи звена от системата на предучилищното и училищното образование, както и във висшите училища. Ръст на приетите в болници и жертвите с COVID-19

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и на закрито се провеждат без публика. Конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и изложби могат да се провеждат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет. Същото ограничение важи и за театрите и концертите.

Забраняват се посещения на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни, а пенсионерските клубове се затварят. По-строгият режим е в сила до края на месец август.

През последните 2 седмици Добрич се превърна в един от най-тежко засегнатите градове у нас. Инфектираните нарастват устремно и вече са 319. В града има няколко огнища на вируса, а заразените са от всякакви възрасти – от абитуриенти до пенсионери и медици. Областният управител Красимир Кирилов също е с коронавирус. Заразените са все по-многобройни, жертвите са рекордни

Добричлии масово не спазват противоепидемичните мерки, а ситуацията е изключително трудна за овладяване, твърдят от местното РЗИ.

Добричлии масово не спазват противоепидемичните мерки, а ситуацията е изключително трудна за овладяване, твърдят от местното РЗИ.

Заради многото заразени част от завод за меки връзки в града спря производство, а работниците бяха поставени под карантина. Останалата част от предприятието продължава да работи при строги противоепидемични мерки.

Голям проблем е, че местната болница страда от хроничен недостиг на персонал, а наличните медици са преуморени, тъй като в последните месеци работят почти без почивка. Лечебното заведение ще поиска помощ от министерството на здравеопазването.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички