Изобретиха ваксина - спрей срещу COVID-19


Изобретиха ваксина - спрей срещу COVID-19
Снимка:

5082

Австралийската биотехнологична компания Technovalia пристъпва към първа фаза клинични изпитвания на нова трансдермална ваксина срещу коронавирус. Опитите ще се извършват съвместно с други водещи научно-изследователски центрове, съобщи пресслужбата на университета в Сидни, чиито учени са участвали в разработването на ваксината. Русия разработва лекарство за коронавирус във вид на дъвка

Новата австралийска ваксина, подобно на редица други, е създадена с помощта на ДНК на вируса SARS-CoV2, но се отличава с минимално инвазивен метод на доставяне в тялото.

"Това е ваксина от ново поколение, тя не съдържа добавки или консерванти и ще бъде възможно да се инжектира с помощта на безиглена инжекционна система - струен пулверизатор. Спреят под високо налягане ще прониква в кожата и ще стимулира реакция на имунната система ", отбелязват от университета, предаде БТНЕС, цитирайки ТАСС.

Според проф. Питър Ричмънд от центъра по ваксини и инфекциозни заболявания, в момента е важно да продължи разработването на ваксини от ново поколение срещу COVID-19.

„Трябва да се стремим към по-голяма ефективност и сигурност на препаратите, за да контролираме имунните реакции. Наличието на голям асортимент достъпни ваксини увеличава глобалния потенциал на имунизацията, а в бъдеще ще позволи за всеки пациент да има действащ препарат”, подчерта той. Учени: Бързата походка намалява риска от смърт при COVID-19 

В първия етап на изпитванията, който започва днес, ще участват около 150 доброволци. Всички те ще получат две дози ваксина с интервал от 30 дни между тях, след което лекарите ще оценят имунния отговор на организма и, съответно, ефективността на препарата.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички