Израел наложи дълга карантина за пристигащи от България


Израел наложи дълга карантина за пристигащи от България
Снимка: iStock

4122

Израел наложи тежки ограничения за пристигащите от България. От 23 октомври (петък)  влизащите в страната ще бъдат поставяни 14-дневна карантина, като не всички българи имат право да пътуват до израелската държава. Двуседмичната изолация ще се прилага и за израелските граждани, които се връщат от България.

България беше преместена списъка с най-рисковите държави заради големия ръст на заразените с коронавирус напоследък. Освен нашата страна израелските власти преместиха в този списък и Великобритания, Ирландия и Йордания.

В края на миналия месец в Израел беше наложена 3-седмичнa блокада, за да се ограничи разпространението на коронавируса. Затвориха магазини, заведения, училища, синагоги и всякакви публични места. Жителите на страната нямаха право да излизат от домовете си без уважителна причина и дори празнуваха традиционните еврейски празници в най-тесен кръг. Благодарение на строгите ограничения, израелските власти успяха да намалят броя на заразените, но не бързат да премахват ограниченията.

Кой може да пътува до Израел и какво е нужно?

До Израел ще бъдат допускани хора, които имат разрешено пребиваване (карта за пребиваване и/или виза), работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи (имащи нужда от лечение).

При всички случаи, при които български граждани пътуват до Израел, те трябва да потърсят предварително съдействие от израелското посолство в София. Информация за това на кого е разрешено да пътува и каква е процедурата може да се намери на следните адреси:

https://www.gov.il/en/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines

https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020

https://www.gov.il/en/departments/dynamiccollectors/green-red-countries?skip=20

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Тел Авив на тел. + 972 3 696 13 72, както и на дежурния телефон при спешни случаи: +972 547640089 и +972 545954379.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички