Канада криминализира антиваксърски прояви


Канада криминализира антиваксърски прояви
Снимка: личен архив

3361

Главният прокурор на Канада разкри промените в законодателство, които ще криминализират протестите срещу ваксинациите и болниците, след бума на тормоза над лекари и медицински сестри по време на пандемията, предаде БГНЕС. В Гърция: Даваш 400 евро за фалшива ваксина. Слагат ти истинска

Заплахите срещу здравните работници да изпълняват задълженията си или пък възпрепятстване достъпа на всяко лице до здравно учреждение ще се наказва с до 10 години затвор, гласят предложените промени в Наказателния кодекс.

„Всички видяхме протестите по време на пандемията, дори тази седмица“, каза главният прокурор Дейвид Ламети на пресконференция. Той посочи по-специално антиваксърите, които се опитваха да спрат децата да получават потенциално животоспасяващи ваксини“. Канадските деца на възраст от 5 до 11 години започнаха да се ваксинират в сряда и четвъртък, след като Отава одобри ваксината Pfizer за тази възрастова група.

Ламети обвини протестиращите, които „сплашват, тормозят, възпрепятстват или заплашват нашите здравни специалисти, помощни работници и потребители на първа линия“. „Този тип поведение е отвратителен и неприемлив, особено във време, когато достъпът до здравни услуги е по-важен от всякога“, категоричен бе той. И Facebook строго ще брани имиджа на Covid ваксините

Катрин Смарт, ръководителката на Канадската медицинска асоциация, каза, че през изтичащата година се наблюдаваше "застрашителна ескалация на омразата", включително на насилие, насочено към лекари и медицински сестри по време на работа.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички