Каталуния наложи строги мерки преди първия учебен ден


Каталуния наложи строги мерки преди първия учебен ден
Снимка: Getty Images/Guliver

3345

Каталуния наложи забрана за събирания на повече от 10 души и намерения да тества половин милион ученици след началото на учебната година, съобщава Associated Press.

Събиранията в автономната област са забранени освен в случаите, когато се провеждат на работа или в транспорт. Мярката се въвежда за 15 дни. Остават ограниченията за работата на нощните заведения.

От 15 септември до 15 ноември в училищата в Каталуния ще бъдат извършени около 500 000 PCR тестове за оценка на епидемиологичната ситуация. В следващите дни се очаква да бъдат обявени допълнителни мерки.

Новата серия от мерки, обявени от ръководителя на автономния регион Ким Тора, целят да ограничат вълна от нови коронавирусни инфекции преди повторното отваряне на училищата в средата на септември, като служители и експерти се опасяват, че могат да станат огнища на заразата.

По думите му следващите 3 седмици са от решаващо значение в борбата не само с текущата пандемия, но и как тя ще се развива през есента и зимата. "Трябва да дадем всичко през следващите 3 седмици, защото да, тази страна трябва да работи и да, трябва да се отворят училища", заяви регионалният ръководител.

Каталуния съобщи за 1776 нови инфекции в понеделник, като в момента близо 700 души са в болници, а 134 от тях в отделения за интензивно лечение. Испания като цяло оглавява европейските класации с над 386 000 заразени от февруари.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички