Китай одобри нова ваксина срещу Covid-19


Китай одобри нова ваксина срещу Covid-19
Снимка: iStock/Guliver

2836

Китай одобри нова ваксина срещу Covid-19 за спешна употреба, разработена от ръководителя на неговия Център за контрол на заболяванията, като предостави на разположение на страната пета по ред домашна ваксина. 

Гао Фу, ръководител на китайската CDC, ръководи разработването на протеинова ваксина, която беше одобрена от регулаторите миналата седмица за спешна употреба, се казва в изявление на Института по микробиология на Китайската академия на науките. 

Най-новата ваксина е разработена съвместно от Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical и Китайската академия на науките. Екипът е завършил фаза 1 и фаза 2 на клинични изпитвания през октомври и в момента провежда последната фаза на изпитване в Узбекистан, Пакистан и Индонезия, се казва в изявлението, цитирано от Guardian, предаде БГНЕС. 

Ваксината е одобрена за употреба в Узбекистан на 1 март. Това е ваксина с три дози, която се разпределя на по един месец между прилаганията, каза говорител на компанията. Подобно на други ваксини, разработени от Китай досега, тя може да се съхранява при нормални хладилни температури. 

Няма публично достъпна информация в рецензирани научни списания за данните от клиничните изпитвания, показващи ефикасност или безопасност. Говорител на компанията заяви, че понастоящем данните не могат да бъдат споделяни, но че компанията предоставя информацията на здравните власти.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички